Times of Suriname

Hamilton boekt historisch­e 92e zege

-

FORMULE 1 Lewis Hamilton heeft weer een stukje historie toegevoegd aan de Formule 1. De coureur van Mercedes boekte in de Grand Prix van Portugal zijn achtste zege van het seizoen en kwam daarmee op een ongekend totaal van 92 grandprixz­eges. De Brit is nu de Duitse autosportl­egende Michael Schumacher gepasseerd als coureur met meeste overwinnin­gen in de koningskla­sse van de autosport.

Max Verstappen overleefde een chaotische eerste ronde op het Autodromo do Algarve, het circuit van Portimão waar de Formule 1 voor het eerst te gast was.

Hij zakte na onder meer een touché met de Mexicaan Sergio Pérez weg naar de vijfde plaats, maar de coureur van Red Bull wist zich te herstellen en reed alsnog naar de derde plaats. Hij kon de Mercedesse­n in het geheel niet bijhouden. Niet alleen Hamilton finishte ver voor hem, ook de Fin Valtteri Bottas bleef hem ruim voor. Hamilton liep nog verder uit in het kampioensc­hap. Met nog vijf races te gaan kan hem zijn zevende wereldtite­l nauwelijks nog ontgaan.

“Ik heb alles te danken aan mijn team”, stelde Hamilton na afloop. „Iedereen werkt zo hard en samen blijven we jaarlijks innoveren en zo leggen we de lat steeds hoger. Het is een privilege om met al deze mensen samen te werken. Niemand leunt ondanks alle successen achterover. Iedereen blijft pushen en dat inspireert mij.” Hamilton moest in de laatste ronden diep gaan om de zege en daarmee het record van Schumacher. “Ik kreeg kramp in mijn rechter kuit en moest op het rechte stuk af en toe liften. Ik was bang dat de spier zou knappen, maar ik moest doorzetten, want zonder gas te geven kom je nergens.”

Toen hem naar zijn nieuwe status als recordhoud­er werd gevraagd viel Hamilton een beetje stil. “Ik had dit nooit durven dromen, had ook nooit gedacht dat ik dit zou bereiken, maar kijk waar ik sta, het is gelukt. Het gaat nog wel even duren voor ik het echt ga beseffen. Ik zit nu nog een beetje in de racemodus en ben daardoor eigenlijk een beetje sprakeloos.”

(De Telegraaf)

 ??  ?? Lewis Hamilton viert zijn historisch­e zege op het Autodromo do Algarve. (Foto: AD)
Lewis Hamilton viert zijn historisch­e zege op het Autodromo do Algarve. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname