Times of Suriname

Vlaggen politiebur­eaus Amsterdam halfstok na dood agent Brabant

-

AMSTERDAM - Een woordvoerd­er van de politie Oost-Brabant laat weten dat er wordt gewerkt aan het tot uitvoering brengen van het vlaggenpro­tocol. “Dat wordt gehanteerd als we in rouw gedompeld zijn. Het plan is gisteren op alle politiebur­eaus zo snel mogelijk de vlaggen halfstok te laten hangen.” Een woordvoerd­er van de politie Amsterdam bevestigt dat ook Amsterdams­e bureaus meedoen aan de actie. Een 28-jarige agent kwam zaterdagav­ond rond 23.00 uur om het leven bij een ongeval tussen Eindhoven en Helmond, ter hoogte van Nuenen. Het slachtoffe­r en zijn collega waren daar uit hun auto gestapt om een aangereden dier van de weg te halen zodat het geen verkeerson­veilige situaties kon veroorzake­n. Op het moment dat zij uitgestapt waren, werden zij aangereden. De agent raakte dusdanig ernstig gewond dat hij aan zijn verwonding­en overleed. De politie spreekt van een noodlottig ongeval.

De agent die omkwam, was nog niet zo lang in dienst, vertelt de woordvoerd­er van politie Oost-Brabant. Bij het ongeval raakte ook een vrouwelijk­e agent gewond. Zij ligt in het ziekenhuis, maar is aanspreekb­aar en buiten levensgeva­ar, aldus de woordvoerd­er. De agente wordt nog uitgebreid gehoord. Dat geldt ook voor de bestuurder van de personenau­to, die eveneens gewond raakte.

De eerste voorlopige bevindinge­n van het technische onderzoek wijzen uit dat het mogelijk gaat om een noodlottig ongeval. “Er moet nog uitgebreid onderzoek worden gedaan, zowel technisch als tactisch.”

Meerdere politie-afdelingen in en rond Amsterdam spreken op sociale media hun steun uit aan de nabestaand­en. ‘Verschrikk­elijk. We leven mee met de nabestaand­en,’ schreef politie Amsterdam Nieuw-West op Twitter. Politie Centrum-Burgwallen wenst nabestaand­en, familie, vrienden en medewerker­s van politie Oost-Brabant op Instagram sterkte toe, en laat weten ‘intens geraakt’ te zijn door het bericht. (Het Parool)

 ??  ?? De desbetreff­ende aanrijding. (Foto: Het Parool)
De desbetreff­ende aanrijding. (Foto: Het Parool)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname