Times of Suriname

Manchester City rouwt om gewezen jeugdspele­r Jeremy Wisten

-

VOETBAL - Manchester City meldt het overlijden van de 17jarige Jeremy Wisten, een verdediger die sinds 2016 voor de club speelde maar die recent te horen kreeg dat hij niet langer mocht blijven. Volgens sommige bronnen stapte de jongen na die zware teleurstel­ling zelf uit het leven.

De in Malawi geboren Wisten -als baby verhuisde hij met zijn ouders naar Engelandon­dertekende in 2016 na een lange stageperio­de een contract bij de ‘Citizens’ om deel uit te maken van hun eliteploeg onder dertien jaar. Daarvoor speelde hij bij de jeugd van Altrincham. Vier jaar lang zou hij in de academie van Man City verblijven. Gevraagd in wiens voetsporen hij ooit zou willen treden bij Man City, moest de jongen niet lang nadenken. “Vincent Kompany. Hopelijk kan ik hem doen vergeten. Met hard werk moet dat lukken.”

Op de officiële twitterpag­ina deelde City haar medeleven met de familie en vrienden van Wisten. “In deze moeilijke tijden zijn onze gedachten bij jou”. Reacties van onder andere Raheem Sterling en Aymeric Laporte bleven niet uit. “Verschrikk­elijk nieuws .... RIP jongeman”, aldus de Franse verdediger. Ook Cole Palmer, Liam Delap en Tommy Doyle, jongens die met Wisten samengespe­eld hebben en onlangs al mochten proeven van het eerste elftal, zetten emotionele posts op de sociale media. “Je zal voor altijd gemist worden”, aldus Palmer op Instagram in een post met foto’s en video’s waarop ze beiden te zien zijn. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname