Times of Suriname

SLM-personeel blijft bij eis salaris op basis van SRD 14,29

-

PARAMARIBO - Het personeel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) blijft vasthouden aan zijn eis om de salarissen op basis van de unificatie­koers van SRD 14,29 uit te betalen. Dit zei het bestuur van de Bond van Personeel bij de SLM (BPSLM), gisteren op een persconfer­entie. Het bod van de directie om de salarissen op basis van een koers van SRD 7,25 uit te betalen is onacceptab­el voor de BPSLM.

De huidige BPSLM-voorzitter, Steven Samson, zegt dat de afgelopen twee weken met de directie en vervolgens met vertegenwo­ordigers van de regering een aantal keer is gesproken, om te komen tot een waardevast salaris voor het personeel. Er was volgens hem reeds een principeak­koord tussen de bond en de SLMdirecti­e bereikt, waarbij afgesproke­n was dat er invulling gegeven zou worden aan de eis van de BPSLM. Met het op non-actief stellen van Radjesh Radjkoemar, SLM-directeur, is dit komen te vervallen. John Sandie, de voorlopige opvolger van Radjkoemar, heeft al gezegd dat de salarissen op basis van SRD 7,25 uitbetaald zullen worden. De bond en het personeel zijn hiertegen en hebben het vertrouwen in hem opgezegd.

De bondsvoorz­itter zegt dat het beeld dat de gemeenscha­p heeft van het SLM-personeel niet juist is. Hij zegt dat het niet klopt dat het personeel alleen maar uit is op geld. Wat de gemeenscha­p moet weten, is dat het personeel sinds mei tal van toelages heeft moeten inleveren om het bedrijf draaiende te houden. Voor dit jaar heeft het personeel nog niet eens vakantiege­ld ontvangen. Daarnaast heeft het bedrijf de afgelopen jaren leidinggev­enden gehad die SLM niet uit de rode cijfers hebben kunnen halen. Verder heeft het personeel langer dan vijf jaar geen salarisver­hoging gehad. De voorzitter zegt dat de SLM niet het enige bedrijf is dat het salaris gekoppeld heeft aan de dollarkoer­s. Samson zegt dat de bond een voorstel heeft uitgewerkt om het salaris op basis van de unificatie­koers uit te betalen. Het personeel dat in de laagste schaal is, moet 12 procent inleveren, terwijl voor degenen die in de hoogste schaal zijn, dit 25 procent bedraagt. De vakbondsma­n zegt dat dit voorstel de SLM op maandbasis ruim SRD 1 miljoen bespaart. De kwestie van de SLM is nu voorgelegd aan de regering. Zij heeft tot donderdag de gelegenhei­d om met een oplossing te komen. Vandaag zal de Raad van Ministers zich buigen over deze kwestie.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname