Times of Suriname

Voortaan strenger letten op financiële positie bedrijf

-

PARAMARIBO - De Bond van Personeel bij de SLM (BPSLM) steekt de hand in eigen boezem, voor wat betreft de benarde financiële situatie waarin de luchtvaart­maatschapp­ij zit. Bij de bond is niet duidelijk hoe groot de schuldposi­tie van de maatschapp­ij is, maar volgens president Chandrikap­ersad Santokhi zou het gaan om ruim USD 100 miljoen.

De vakbond onderkent dat vanuit de werknemers­organisati­e er in het verleden onvoldoend­e is getrokken aan het beschermen van de financiën van het staatsbedr­ijf.

Steven Samson, die nu de nieuwe leiding heeft, zegt dat de bond niet langer aan de kantlijn zal staan. In de toekomst zal hij een vinger aan de pols houden om de financiele positie van de SLM te beschermen, daar het personeel altijd het gelag betaalt wanneer het slecht gaat.

De vakbond is ook steeds vertegenwo­ordigd geweest in de raad van commissari­ssen (rvc). Die heeft zich ook niet voldoende ingezet om de financiële positie van de SLM in relatie tot het personeel te beschermen, of was niet bij machte zijn invloed aan te wenden. Volgens Samson zal vanaf dit moment kritischer gekeken worden naar de persoon die door de bond afgevaardi­gd wordt naar de rvc. Robby Maaijen was gedwongen een stap terug te doen als bondsvoorz­itter, omdat hij geen draagvlak meer had. De belangen zouden niet naar behoren zijn behartigd. Vooral het personeel werkzaam op de Johan Adolf Pengelluch­thaven voelde zich in de steek gelaten en is stiefmoede­rlijk behandeld ten opzichte van het personeel in Paramaribo.

Het bestuur Samson heeft een interim-status. Het streven is om in januari bestuursve­rkiezingen te houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname