Times of Suriname

Achttiende container VG Himmat/OHM gearriveer­d

-

PARAMARIBO - Vriendengr­oep (VG) Himmat heeft voor dit jaar haar tweede container met hulpgoeder­en ingeklaard. Hiermee heeft VG Himmat in de afgelopen jaren totaal achttien containers met hulpgoeder­en naar Suriname gestuurd. Met dit ‘Goededoele­nproject SU’ worden onder andere sociaal zwakke ouderen, kwetsbare jeugd, scholen, kindertehu­izen en sportveren­igingen ondersteun­d.

Himmat is in Suriname bekend, omdat deze vriendengr­oep al ongeveer 22 jaar in het voorjaar rond het holifeest naar Suriname afreist. Alle leden van deze 50+-groep leveren een bijdrage om iets te doen voor sociaal zwakkeren. Om die reden worden regelmatig containers met (medische) hulpgoeder­en, rollators, rolstoelen en schoolattr­ibuten naar Suriname verscheept.

Via zakelijke relaties en netwerkcon­tacten van VG

Himmat worden hulpgoeder­en in Nederland verzameld. De “hele keten” (verzamelen - opslaan - transporte­ren - inklaren - uitladen en distribuer­en) wordt zelf uitgevoerd. Sinds jaar en dag is Vertraco Shipping, die hun vaste samenwerki­ngspartner is, een onmisbare schakel. Het sociale werk dat VG Himmat in samenwerki­ng met met Stichting OHM verricht, beperkt zich niet tot enkele weken per jaar, maar is een continu proces, omdat het verzamelen en ophalen van goederen gedurende het hele jaar doorgaat.

In Suriname is een netwerk opgebouwd, waardoor het hele jaar door hulpverzoe­ken binnenkome­n. Vooral met de COVID-19-pandemie en de enorme verhoging van de wisselkoer­s zijn de aanvragen voor vooral ziekenhuis­bedden enorm gestegen. Stichting OHM, de belangrijk­e lokale partner, regelt de importonth­effingspro­cedures, inventaris­eert de aanvragen en zorgt er ook voor dat rolstoelen en rollators die niet meer worden gebruikt teruggehaa­ld en gerepareer­d worden, en opnieuw aan behoeftige­n worden verstrekt. Op deze wijze wordt ook een stuk nazorg verleend. De hulpgoeder­en zullen de komende weken worden verstrekt.

VG Himmat en OHM danken eenieder die een bijdrage heeft geleverd aan dit sociaal project.

 ??  ?? Stichting Himmat heeft haar tweede bezending hulpgoeder­en voor dit jaar naar Suriname gestuurd.
Stichting Himmat heeft haar tweede bezending hulpgoeder­en voor dit jaar naar Suriname gestuurd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname