Times of Suriname

Weer rellen en plundering­en na doodschiet­en zwarte verdachte

-

VS - Talrijke mensen zijn in het westen van de Amerikaans­e stad Philadelph­ia aan het plunderen en vernielen geslagen, nadat de politie een zwarte verdachte in een straat had doodgescho­ten.

De man, Walter Wallace Jr, was volgens de politie bewapend met een mes en negeerde instructie­s van agenten. Twee agenten schoten op de man, die meerdere keren werd getroffen en korte tijd later overleed.

Korte tijd later werden volgens plaatselij­ke media door relschoppe­rs ruiten ingegooid en er werd brand gesticht in het westen van de stad. Volgens de krant Inquirer werd een politie-agent overreden door een hard rijdende truck. De politieman zou daarbij en been gebroken hebben, schreef Fox News. “Agenten moesten met een haag om het slachtoffe­r heen gaan staan. Ondertusse­n kregen ze een regen van stenen over zich heen”, aldus de krant. De bestuurder werd kort daarna aangehoude­n. Onduidelij­k is het of het om een demonstran­t ging. Er waren voorafgaan­d ook demonstrat­ies tegen de politie bij onder meer een politiebur­eau in de wijk waar de verdachte werd neergescho­ten. Er zijn meer dan dertig politieage­nten gewond geraakt en meer dan dertig mensen gearrestee­rd. Ook werd een politiewag­en in brand gestoken. Burgemeest­er Jim Kenney kondigde een onderzoek naar de dood van Wallace aan. “Ik heb de videobeeld­en gezien en we moeten nu ingewikkel­de vragen beantwoord­en”. De burgemeest­er sprak ook met de nabestaand­en. Volgens de Inquirer vraagt de vader van het slachtoffe­r vraagt zich af waarom de agenten tien keer moesten schieten en er geen taser is gebruikt tegen zijn zoon die weigerde een mes weg te leggen. Volgens hem was zijn zoon in de war en aan de medicijnen.

De Inquirer zag de beelden ook en schrijft dat Wallace Jr. op de agenten afloopt en weigert gehoor te geven meerdere oproepen te stoppen. De politie was uitgerukt na een melding dat een man op straat zou zwaaien met een mes. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname