Times of Suriname

Mogelijk kinderen overleden na kapseizen opblaasboo­t met migranten

-

FRANKRIJK - De Franse autoriteit­en hebben gistermorg­en een reddingsop­eratie uitgevoerd voor migranten die probeerden om met een bootje het Kanaal over te steken richting GrootBritt­annië. Er konden zeventien mensen gered worden, maar minstens één man is verdronken, zo meldt de prefectuur van het departemen­t Nord. Mogelijk loopt het aantal doden verder op.

Volgens de prefectuur moesten drie van de zeventien opgepikte migranten gereanimee­rd worden wegens een hartstilst­and. Twee van de bewusteloz­e overlevend­en zijn minderjari­g. Volgens de getuigenis­sen van de opvarenden wordt er mogelijk nog een baby vermist.

De andere geredde opvarenden zijn onderkoeld en één van hen is er ernstig aan toe, zo meldde de brandweer. Ze werden overgebrac­ht naar ziekenhuiz­en in Calais en Duinkerke. De reddingsop­eratie voor de vermoedeli­jk Iraanse migranten werd dinsdagmor­gen ingezet nadat een Engelse pleziervaa­rder rond 9.30 uur melding had gemaakt van een vissersboo­tje met migranten dat op het punt stond te zinken. Dinsdagmid­dag was de een zoekactie nog gaande. Daarbij werd onder meer een

Frans marineschi­p en een helikopter van het Belgische leger ingezet, zei de maritieme prefectuur.

De pogingen om het Kanaal over te steken hebben sinds begin dit jaar al aan vier mensen het leven gekost. De Franse diensten hebben 479 pogingen onderschep­t, maar in zeker 559 gevallen kon Groot-Brittannië worden bereikt. (HLN)

 ??  ?? Een helikopter van de Franse marine was ingezet bij deze reddingsac­tie. (Foto: HLN)
Een helikopter van de Franse marine was ingezet bij deze reddingsac­tie. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname