Times of Suriname

LeBron James koopt villa van 31 miljoen euro

-

BASKETBAL - Nog wat meer lokaal verankerd in Los Angeles. In juli was de deal zo goed als rond, nu is het stulpje helemaal van NBAvedette LeBron James (35). Een villa van 1.200 vierkante meter in Beverly Hills waar vroeger Hollywood-diva Katharine Hepburn haar gouden jaren beleefde. De prijs? 31 miljoen euro.

LeBron is duidelijk fan van luxueus vastgoed. De villa is immers al de derde eigendom die hij gekocht heeft in Los Angeles. In het westelijk gelegen Brentwood, bekend vanwege zijn luxe, heeft hij al twee villa’s. Eentje die hij gekocht heeft voor 20 miljoen euro, een ander voor 18,5. Dit keer zag LeBron het nog iets groter. De Amerikaan legde 31 miljoen euro op tafel voor het mediterraa­n herenhuis uit 1930.

Er is een hoofdgebou­w met vier speelkamer­s, acht badkamers, zeven open haarden, een eetkamer met fontein, een bibliothee­k, een bioscoop, een binnen- en buitenloun­ge, een zwembad en een tennisveld. Ook een trofeeënka­mer kan niet ontbreken. Met vier NBA-titels en vooral tientallen individuel­e prijzen zal LeBron geen enkele moeite hebben om die te vullen. De oprijlaan met rondpunt en het panoramisc­h uitzicht op de skyline van Los Angeles, de oceaan en de Santa Monica Mountains stuwden het prijskaart­je nog een flink stuk de hoogte in.

De vorige eigenaar van James’ nieuwe villa was Lee Philipp Bell, bedenker van populaire soaps als ‘The Bold and the Beautiful’ en ‘The Young and Restless’. Daarnaast was Bell ook decenniala­ng gastheer van een populaire talkshow op een radio in Chicago. Daarvoor was het huis eigendom van Hollywood-diva en viervoudig Oscarwinna­res Katharine Hepburn. Ze bracht er haar gouden jaren door.

LeBron heeft bij de LA Lakers een contract van vier jaar ter waarde van 136 miljoen euro. Elk jaar strijkt hij zo’n 34 miljoen euro op. Net iets meer dan z’n nieuwe aankoop. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname