Times of Suriname

Bayern München wint nipt in Moskou

- Leon Goretzka van Bayern München wordt belaagd door een tegenstand­er. (Foto: AD)

VOETBAL - Lokomotiv Moskou heeft bijna voor een verrassing gezorgd in Groep A van de Champions League. Bayern München ontsnapte in Rusland aan puntenverl­ies en won nipt met 1-2.

Bayern München is in de Champions League al meer dan een jaar onverslaan­baar. Sinds de nederlaag in maart 2019 tegen Liverpool werden op het miljoenenb­al twaalf zeges op rij geboekt. Die reeks kreeg in Moskou een vervolg. Lokomotiv bood de regerende Europese kampioen meer dan goed partij, maar bleef door gebrek aan scherpte voor het vijandelij­ke doel met lege handen achter. Onder anderen Fedor Smolov liet in de eerste helft na de Beierse ploeg in verlegenhe­id te brengen. Bayern daarentege­n had in de dertiende minuut een voorsprong genomen. Na een pass van Corentin Tolisso speelde Benjamin Pavard de bal direct uit de lucht door, waarna Leon Goretzka met het hoofd de 0-1 voor zijn rekening nam. Lokomotiv kreeg halverwege de tweede helft loon naar werken met de 1-1 van Anton Miranchuk. De Russen mochten met grote kansen voor onder anderen Zé Luis dromen van meer dan een punt, maar stapten uiteindeli­jk als verliezer van het veld. Joshua Kimmich bezorgde de gastheren, die op advies van de VAR een strafschop werd onthouden, in de 79ste minuut een bittere pil. Hierna kreeg Lokomotiv Moskou en aantal goede kansen, maar de kansen werden niet benut.

Over een week speelt Bayern op eigen veld tegen Red Bull Salzburg. (VI)