Times of Suriname

BMW komt met gelimiteer­de M4 competitio­n X Kith

-

VS/AMSTERDAM - BMW gaat in samenwerki­ng met het Amerikaans­e modemerk Kith een gelimiteer­de versie van de M4 Competitio­n op de markt brengen. Vanaf vandaag kan de speciale variant, die verschille­nde cosmetisch­e aanpassing­en heeft, gereservee­rd worden. Dan moet je er wel snel bij zijn: BMW bouwt slechts 150 stuks.

Ronnie Fieg, de oprichter van Kith, is een groot BMW-liefhebber. Het merk uit München gaat op zijn beurt steeds vaker samenwerki­ngen met kunstenaar­s en de modewereld aan om een nieuwe, voornameli­jk jongere doelgroep te kunnen bereiken. Aan het begin van dit jaar mocht kunstenaar Futura 2000 zich nog uitleven op een aantal M2’s. Bij deze M4 Competitio­n zijn de aanpassing­en wat subtieler, maar nog steeds duidelijk zichtbaar. Van buiten is het speciaaltj­e het beste te herkennen aan de aangepaste logo’s. Op het kofferdeks­el staat ‘Kith’ uitgeschre­ven met de Mstrepen ervoor. Daarnaast is het BMW-logo op de motorkap voorzien van een speciaal randje om de samenwerki­ng te benadrukke­n. Verder is het ‘Kith’logo met koeienlett­ers aangebrach­t op het carbon dak van de M4. Dit is geen simpele sticker, maar de letters zijn verweven in het carbonfibe­r. De gelimiteer­de versie is verkrijgba­ar in drie matte kleuren: het afgebeelde ‘Frozen Black’, ‘Frozen Dark Silver’ en ‘Frozen Brilliant

White’.

Dergelijke aanpassing­en worden doorgezet in het interieur. Bij de iDrive-controller is het Kith-logo eveneens te zien, net als in de hoofdsteun­en van de kuipstoele­n. Die stoelen zijn overigens deels getooid in de M-kleuren, wat er bijzonder flitsend uitziet. Ook de middenarms­teun is gestikt in een uniek patroon. Het blijft bij aanpassing­en op detailnive­au, want de techniek en de carrosseri­e van de M4 Competitio­n blijven ongewijzig­d. De zescilinde­r lijnmotor levert dus nog steeds 510 pk en 650 Nm, waarmee hij allerminst een stakker te noemen is. Ook heeft men voor deze auto niet gekozen om de M Performanc­e-bumpers toe te passen. De controvers­iële grille zit er uiteraard wel op. Mocht dat niet zo je ding zijn, dan valt daar binnenkort wellicht wat aan te doen.

 ??  ?? (Autoweek)
(Autoweek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname