Times of Suriname

Ford Puma officieel goedkoper en duurder

-

VS - In september wist AutoWeek de hand te leggen op de prijzen van een nieuwe basisversi­e van de Ford Puma én de sportieve Ford Puma ST. Die prijzen worden nu door Ford bevestigd. Om met de ST te beginnen: de Ford Puma ST kost zoals voorspeld € 40.725. Voor dat geld krijg je je Puma met de heftige, 200 pk sterke driecilind­er uit de Fiesta ST. Die zorgt ervoor dat de Puma in 6,7 tellen van 0 naar 100 gaat, bij een top van 220 km/h.

Natuurlijk is de auto rondom sportiever gemaakt, met belangrijk­e wijziginge­n op het gebied van exterieur, interieur en onderstel. Hier lees je er alles over. Wie het nog sportiever wil, kan voor € 1.115 het Performanc­e Pack aanvinken. Dat biedt ‘shift lights’ die het juiste schakelmom­ent aangeven, launchcont­rol en - het belangrijk­ste - een mechanisch sperdiffer­entieel. Een Puma ST met deze voorzienin­gen kost dus minimaal € 41.840.

Ook de Ford Puma Connected wordt nu officieel gelanceerd. Met € 23.975 is deze instapvers­ie maar liefst € 16.750 voordelige­r dan de ST, maar daarvoor lever je ook wat in. 105 pk maar liefst, om te beginnen, want de Connected schopt het dankzij een 1.0 Ecoboost tot 95 pk. Daarnaast ziet de auto er uiteraard een stuk tammer uit en mist hij de nodige voorzienin­gen, maar kaal is de Connected ook weer niet.

Ford monteert bijvoorbee­ld standaard het Sync 3-infotainme­ntsysteem met een 8-inch touchscree­n, DAB+radio, Apple CarPlay en Android Auto. Ook krijgt het model de nodige veiligheid­ssystemen mee, waaronder een rijstrooka­ssistent en verkeersbo­rdherkenni­ng. Tel daar vier elektrisch­e ramen, airco en cruisecont­rol bij op en er staat een auto waarmee heel goed te leven valt.

(Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname