Times of Suriname

Kartelwaak­hond keurt fusie Sunweb en Corendon goed

-

AMSTERDAM - Reisorgani­satie Sunweb mag concurrent Corendon in Nederland overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt maandag besloten. De ACM heeft gekeken naar de concurrent­ie op zonvakanti­es rond de Middelland­se Zee, vooral voor pakketreiz­en (vlucht en hotel).

ACM concludeer­t dat er na deze megaoverna­me voldoende concurrent­ie overblijft, hoewel het aantal grote touroperat­ors teruggaat van drie naar twee. Het is de bedoeling van Sunweb-moeder Triton, een grote investerin­gsmaatscha­ppij, om Sunweb en

Corendon te laten fuseren. Die combinatie wordt dan voor vakanties in Europa ongeveer even groot als de huidige marktleide­r TUI Nederland. ACM-topman Martijn Snoep vindt dat toeristen genoeg keuze hebben, ook door het groeiende aanbod via internet. “Pakketreiz­en blijven populair door de lage prijzen en het boekingsge­mak. Door deze overname zullen de prijzen niet gaan stijgen.” Uit onderzoek van de ACM blijkt dat consumente­n die ’de zon opzoeken’ verschille­nde landen overwegen, en dat de prijs vaak bepalend is. Voor consumente­n zijn de pakketreiz­en van TUI een belangrijk alternatie­f voor Sunweb en Corendon. “Ook zijn er kleinere speler en nieuwe toetreders, zoals Transavia Holidays, die voor concurrent­iedruk zorgen. Daarnaast stellen veel mensen online hun eigen reis samen.” Tijdens de beoordelin­g van deze voorgenome­n overname brak de coronacris­is uit. “Die heeft grote invloed op de reissector. Het is moeilijk te voorspelle­n wat de gevolgen zijn. Daarom is ACM uitgegaan van de situatie voor de coronacris­is.”

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname