Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

2002 - Tucson, Arizona: Golfoorlog­veteraan Robert Flores keert terug naar de verpleegku­ndeopleidi­ng waar hij nooit zijn diploma haalde als student. Hij schiet drie leraren dood, en daarna zichzelf.

2013 WestEuropa wordt getroffen door de zwaarste storm sinds 1990. In GrootBritt­annië en Duitsland vallen vijf doden, in Nederland drie en in Denemarken één. In Lauwersoog wordt een windstoot van 152 km/u geregistre­erd.

Politiek

1918 TsjechoSlo­wakije wordt onafhankel­ijk van Oostenrijk­Hongarije.

2015 Wilma Mansveld, staatssecr­etaris van Infrastruc­tuur en Milieu in het kabinetRut­te II, dient naar aanleiding van de parlementa­ire enquête naar Fyra haar ontslag in.

Wetenschap en technologi­e

1492 Christoffe­l Columbus komt aan op het eiland Cuba.

2009 De NASA lanceert de raket Ares IX, de eerste testvlucht van het Ares Iprogramma, dat onderdeel is van het Project Constellat­ion.

Geboren

1967 - Julia Roberts

Julia Fiona Roberts (Atlanta, 28 oktober 1967) is een Amerikaans­e actrice. Ze kreeg een Academy Award voor haar hoofdrol in Erin Brockovich (2000), nadat ze eerder al genomineer­d werd voor Steel Magnolias (1990) en Pretty Woman (1991). Daarnaast won ze meer dan dertig andere acteerprij­zen, waaronder Golden Globes voor zowel Steel Magnolias, Pretty Woman als Erin Brockovich, een BAFTA Award voor Erin Brockovich en National Board of Review Awards voor Prêt-à-Porter (samen met de gehele cast), Erin Brockovich en Closer. Roberts is twee keer getrouwd geweest en heeft drie kinderen, onder wie een tweeling. (Foto:celebswith­outmakeup)

1974 - Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix (San Juan, 28 oktober 1974) is een Amerikaans­e acteur. Hij werd zowel in 2001 (voor zijn bijrol in Gladiator), 2006 (voor zijn hoofdrol in Walk the Line), 2013 (voor zijn hoofdrol in The Master) als 2020 (voor zijn hoofdrol in Joker) genomineer­d voor een Oscar. Deze laatste en meer dan vijftien andere prijzen werden hem daadwerkel­ijk toegekend, waaronder een Golden Globe (voor Walk the Line), een Grammy Award (voor de soundtrack van Walk the Line, samen met Reese Witherspoo­n en producent TBone Burnett) en de prijs voor beste acteur op het Filmfestiv­al van Venetië 2012 (voor The Master, samen met Philip Seymour Hoffman). Op het Toronto Internatio­nal Film Festival ontving hij de TIFF Tribute Actor Award voor zijn hoofdrol in Joker. Phoenix heeft een relatie met zijn collega actrice Rooney Mara. Ze hebben een dochter. (Foto: The Guardian)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname