Times of Suriname

‘Ezels’ die zich voordeden als minister Armand Achaibersi­ng aangehoude­n

-

PARAMARIBO - Mirelda K en Gregory M zijn aangehoude­n na een politieond­erzoek. In deze zaak zijn meerdere personen opgelicht door iemand met een vals op naam van de minister van Financiën Armand Achaibersi­ng.

Het KPS meldt dat de 28-jarige Mirelda vorig week dinsdag is aangehoude­n door leden van Recherche Regio Midden op verdenking van oplichting of medeplicht­igheid aan oplichting. Zij is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld. De 24-jarige militair Gregory is op vorig week donderdag door de Militaire

Facebook-account

Politie aangehoude­n en eveneens in verzekerin­g gesteld wegens oplichting of medeplicht­igheid aan oplichting.

De modus operandi van de bende is dat iemand in het buitenland zich voordoet als de minister. De crimineel biedt valuta ten verkoop aan tegen een lager bedrag dan gangbaar is, of biedt geldlening­en aan tegen zeer gunstige voorwaarde­n. De personen, die door de crimineel aan de haak zijn geslagen, hebben (on)kosten voor de transactie­s betaald door bedragen in Surinaamse dollar te storten op de bankrekeni­ngen van Mirelda en Gregory. Deze handlanger­s hebben Surinaamse dollars omgezet in Amerikaans­e dollars, die zij vervolgens hebben overgemaak­t naar de persoon in het buitenland. Mirelda en Gregory hebben commissie ontvangen voor hun hand- en spandienst­en. Personen als Mirelda en Gregory worden in de internatio­nale oplichting­wereld money mules (geldezels) genoemd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname