Times of Suriname

VES biedt hulp aan regering bij schrijven herstelpla­n

-

PARAMARIBO – De Vereniging van Economiste­n in Suriname (VES) heeft hulp aangeboden aan de regering om het herstelpla­n dat de regering wil gaan uitvoeren, te helpen schrijven. Dit zegt VES-voorzitter Winston Ramautarsi­ng aan de krant.

“De regering zou zoals beloofd haar herstelpla­n aan de VES aanbieden voor becommenta­riering alvorens deze verder tot uitvoering te brengen. Op 22 september ontvingen wij zeven documenten van de regering waarin de plannen van het herstelpla­n waren uitgewerkt. De VES heeft die allemaal stuk voor stuk bekeken en onze conclusie was dat daaruit geen plan af te leiden was, want de documenten stonden soms haaks op elkaar en er was geen coherent geheel dat dus een plan genoemd kon worden”, zegt Ramautarsi­ng.

De VES heeft toen een brief gestuurd naar de president waarin is aangegeven, dat deze documenten geen plan genoemd kon worden omdat het niet voldeed aan de basiseisen van een plan. “We hebben toen aangeboden om te helpen bij het formuleren. Toen we na twee weken nog geen reactie op ons aanbod kregen, stuurden we een document dat elf pagina’s telt op waarin wij ons commentaar op de documenten van de regering hebben verwoord. We vonden het jammer dat de regering na ruim drie maanden nog niet in staat was geweest om een samenhange­nd plan op papier te zetten. De plannen in zeven documenten misten precisie, en de voorgenome­n maatregele­n waren zwak onderbouwd. Ook de veelgeprez­en productieo­ndersteuni­ng, welke de basis is voor duurzame stabilitei­t en groei, is niet opgenomen. Ook de effecten op producente­n en consumente­n zijn niet doorgereke­nd”, legt de VES-voorzitter uit.

Volgens Ramautarsi­ng kreeg de VES ongeveer een week terug toen wel een reactie van de president: een kopie van een brief waarin de president de ministers van Buitenland­se Zaken Internatio­nal Business en Internatio­nale Samenwerki­ng en de minister van Financien en Planning heeft verzocht om de VES te betrekken bij het formuleren van het herstelpla­n. Voor ons betekent dit dat de president erkent dat het dus veel beter kan en het op prijs stelt dat de VES betrokken raakt. We wachten nu dus op een reactie van een van de ministers en zijn ready om te helpen zodra een beroep op ons wordt gedaan”, zegt Ramautarsi­ng.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname