Times of Suriname

Dagen Favre bij Dortmund lijken geteld

-

VOETBAL - Het is nog maar de vraag of Lucien Favre ook volgend seizoen nog als hoofdtrain­er aan Borussia Dortmund verbonden is. Volgens BILD is de kans groot dat de clubleidin­g van BVB het aflopende contract van de Zwitserse coach niet zal verlengen. De gezaghebbe­nde Duitse krant voert gelijk drie mogelijke opvolgers van Favre in het Signal Iduna Park op.

Favre behaalt met Dortmund gemiddeld 2,15 punt per wedstrijd, iets wat nog nooit eerder is gepresteer­d door een trainer van de Duitse topclub. Desondanks is de ervaren oefenmeest­er niet bijster populair in Dortmundkr­ingen, zo benadrukt BILD. Favre wordt met name verweten dat hij de huidige nummer drie in de Bundesliga nog geen grote prijs heeft bezorgd. De Zwitser werd medio 2018 aangesteld door de clubleidin­g. Op bestuurlij­k niveau zouden er steeds vaker twijfels zijn over de tactische keuzes van Favre. Daarnaast is er naar verluidt steeds meer ergernis over het statische voetbal dat op de mat wordt gelegd.

BILD filosofeer­t reeds over mogelijke vervangers van Favre bij Dortmund. Op het driekoppig­e lijstje staat onder meer de naam van Marco Rose. De 44-jarige coach van Borussia Mönchengla­dbach was dinsdagavo­nd in de groepsfase van de Champions League op weg naar een regelrecht­e stunt tegen Real Madrid. In de slotminute­n werd een comfortabe­le 2-0 voorsprong alsnog weggegeven: 2-2. Desondanks wordt Rose gezien als iemand die Dortmund weer attractief voetbal spelen.

De kandidaten­lijst wordt verder aangevuld met Julian Nagelsmann, die RB Leipzig vorig seizoen naar de halve finale van de Champions League loodste en Red Bull Salzburg-coach Jesse Marsch. Voornoemde trainers staan volgens BILD symbool voor voetbal met een hoge intensitei­t, diepgang en spelers die constant in beweging zijn. Hierbij wordt verwezen naar het voetbal dat Dortmund speelde onder Jürgen Klopp, de huidige manager van Liverpool. Men probeerde Nagelsmann in het recente verleden al weg te halen bij TSG Hoffenheim. Hij koos echter in 2018 voor een contract bij RB Leipzig. (AD)

zou

kunnen

laten

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname