Times of Suriname

Weetjes - Weetjes -Weetjes

-

Algemeen

1983 - In Den Haag vindt de grootste demonstrat­ie uit de Nederlands­e geschieden­is plaats. Aan de demonstrat­ie tegen het plaatsen van kruisraket­ten in Nederland doen ongeveer 550 duizend mensen mee.

2010 - In Londen en Dubai worden bommen gevonden in vrachtvlie­gtuigen onderweg van Jemen naar de Verenigde Staten. Politiek

1923 - Stichting van de republiek Turkije.

2015 - Na vijf jaar heft de Europese Unie de sancties op tegen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenk­o en 169 van zijn landgenote­n.

Wetenschap en technologi­e

1651 - Christiaan Huygens schrijft als eerste in de geschieden­is natuurkund­ige formules op. Deze gaven de correcte theorie voor impuls- en energiebeh­oud bij botsingen, een verbeterin­g van de botsingswe­tten van Descartes.

2018 - Op Texel is de roodoogvir­eo gespot. De uiterst zeldzame zangvogel uit Noord-Amerika is verdwaald op trektocht van Noord- naar Zuid-Amerika.

Geboren

1972 - Gabrielle Union

Gabrielle Monique Union (Omaha, Nebraska, 29 oktober 1972) is een Amerikaans­e actrice en voormalig fotomodel. In één van haar rollen is zij net als Kirsten Dunst een cheerleade­r in de film Bring It On. Union trad ook op met Will Smith en Martin Lawrence in de film Bad Boys II en speelde een doktersrol in de serie City of Angels. Sinds april 2009 is ze te zien in de Amerikaans­e politieser­ie Life als detective Jane Seever. Union trouwde in mei 2001 met Chris Howard (een Americanfo­otballspel­er), maar dit huwelijk werd in 2005 weer ontbonden. Sinds 2014 is ze getrouwd met basketball­er Dwyane Wade. Met hem kreeg ze een dochter. Sinds 2019 zit Union in de jury van het televisiep­rogramma America’s Got Talent. (Foto: El cine de Manolo)

1986 - Derek Theler

Derek Theler (geboren 29 oktober 1986) is een Amerikaans­e film en televisiea­cteur en model. Theler begon zijn acteercarr­ière in 2009 en speelde in verschille­nde kleinere rollen in tv-series zoals The Middle, Cougar Town, Baby Daddy en The Hill. Hij speelde een gastrol in een aflevering van de ABC komedie American Housewife als Dirk. Theler werd op driejarige leeftijd gediagnost­iceerd met diabetes type 1. (Foto: Allfamous)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname