Times of Suriname

South American Road Classic Race haalt 50 atleten

-

ATLETIEK - De 50 atleten voor de South American Road Classic Race zijn geselectee­rd en ready voor de start op zondagmorg­en 1 november. Gilberto Aloeboete, Janiek Pomba, Jonathan Baktawar, Jean Claude Jantie en Andre Jokoe zijn de mannelijke atleten met de vijf beste inschrijft­ijden. Bij de dames zijn het onder anderen Irene Tijndal en Sefanja Wielzen.

Na een selectiepr­ocedure waarbij online aangemeld moest worden met een inschrijft­ijd op de 10 km heeft de Surinaamse Atletiekbo­nd (SAB) de 50 snelsten geselectee­rd. 14 vrouwen en 36 mannen zullen onder bijzondere omstandigh­eden starten. Doordat er een COVID-19protocol is voor deze race krijgen de atleten op 27 en 28 oktober hun startpakke­t thuis geleverd. In het pakket zitten onder andere het borstnumme­r, de timingchip en het wedstrijdr­eglement.

Er vindt vandaag via zoom een infosessie plaats voor atleten, juryleden en overige officials om in het bijzonder de start van de loop en het COVID-19-protocol met hen door te nemen. De atleten zullen niet tegelijk starten. Steeds zullen 4 atleten starten en na 30 seconden weer 4. Bij zowel de start als finish zullen zij over de timingmatt­en moeten lopen om hun start en finishtijd te kunnen registrere­n. Deze aangepaste startwijze is om de COVID19-maatregele­n in acht te nemen.De loop start op het Onafhankel­ijkheidspl­ein voor het gebouw van De Nationale Assemblee. De verdere route ziet er alsvolgt uit: via de Kleine Combéweg, Kleine Waterstraa­t, Cornelis Jongbawstr­aat naar de Anton Dragtenweg tot het keerpunt ter hoogte van de Bonistraat en terug via dezelfde route. Deze route zal tussen 05.00 en 08.00 uur afgesloten zijn voor het wegverkeer. De duur van de loop is gesteld op maximaal 1 uur en 15 minuten.De uitslag wordt na de loop via e-mail en WhatsApp aan de deelnemers bekendgema­akt. Daarmee zal dus de prijsuitre­iking niet op locatie plaatsvind­en. Er is een overall klassement dat wordt opgesplits­t in dames en heren. De nummers 1 tot en met 3 bij de dames en de heren ontvangen een trofee. De nummers 1 tot en met 8 krijgen allemaal een geldprijs. Alle deelnemers krijgen tevens een presentje van de atletiekbo­nd thuis geleverd waarbij meteen de timingchip moet worden teruggegev­en. De SAB respecteer­t het COVID19-protocol dat op tijd is doorgespee­ld aan de atleten. Ook in de voorbereid­ing en het na traject is rekening gehouden met het protocol. Ondanks het extra werk voor het kleiner aantal atleten dan gewend, kijkt de SAB uit naar een mooie race.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname