Times of Suriname

Regering investeert USD 500 duizend in COVAX Facility voor COVID-19-vaccin

-

PARAMARIBO – De regering heeft een bedrag van USD 500.000 geïnvestee­rd in de COVAX Facility, om ervan verzekerd te zijn dat zodra er een veilig en betrouwbaa­r vaccin in de wereld ter beschikkin­g is tegen COVID-19, Suriname dit als een van de eerste landen zal krijgen om mensen tegen het virus te vaccineren. Dit zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid.

“De regering neemt de aanpak tegen COVID-19 zeer serieus en wij doen er alles aan om Suriname te beschermen tegen het virus, vandaar dat de regering heeft besloten om deze investerin­g te doen. Zodra er een betrouwbaa­r vaccin in de wereld is tegen COVID-19 dan zullen wij in aanmerking komen hiervoor”, legt Ramadhin uit.

COVAX Facility, een wereldwijd initiatief dat regeringen en producente­n bundelt om ervoor te zorgen dat het COVID-19-vaccin in handen komt van degenen die dit het hardst nodig hebben, ongeacht wie ze zijn of waar ze wonen. De COVAXfacil­iteit, die begon met 64 hoge inkomensla­nden, zal versterkt worden door 92 lage-inkomens en middeninko­menslanden via de Gavi COVAX Advance Market Commitment, een financieel instrument dat gericht is op het ondersteun­en van het in handen krijgen van vaccins voor deze landen.

De COVAX Facility maakt nu deel uit van COVAX welke toegang biedt tot de Access to COVID-19 Tools Accelerato­r, welke mede bestuurd wordt door de Coalition for Epidemic Preparedne­ss Innovation­s Gavi, the Vaccine Alliance, en de WHO in samenwerki­ng met de producente­n van vaccins,

Unicef, de Wereldbank, de Civil Society Organizati­ons en anderen.

De toewijzing van de goedgekeur­de vaccins zal geleid worden door een Allocation Framework van de WHO, dat gericht is op eerlijke en gelijke toegang tot vaccins zodat geen enkel land dat deelneemt aan dit initiatief wordt uitgeslote­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname