Times of Suriname

Regering evalueert eerste drie maanden

-

PARAMARIBO – Vicepresid­ent (vp) Ronnie Brunswijk zegt dat de Raad van Ministers (RvM) in de eerste drie maanden zeventien keer heeft vergaderd. De vp zegt dat het resultaat daarvan te vinden is in 356 missives. “Tijdens de speciale vergaderin­g om het beleid van de regering-Santokhi/Brunswijk van de afgelopen drie maanden te evalueren is gesproken over de vorderinge­n, maatregele­n en verbeterpu­nten. Er is vastgestel­d dat er betere afstemming tussen ministers moet geschieden, zodat het vastlopen van discussies tijdens de RvM-vergaderin­gen voorkomen wordt”, zegt Brunswijk over het resultaat van de evaluatiem­eeting die zaterdag te Moengo is gehouden.

Brunswijk zegt dat de regering het voor elkaar heeft gekregen de AOV te verhogen tot SRD 750 en de AKB tot SRD 75. De financiële bijstand is gebracht naar SRD 500 per maand en de fiscale heffingsko­rting van SRD 750 per maand wordt gecontinue­erd.

Ook zijn de verschille­nde raden van parastatal­e bedrijven aangepast in het kader van een gestroomli­jnd beleid. “Verder zijn de afgelopen drie maanden ingesteld: de presidenti­ële commissie Grondenrec­hten, de presidenti­ële commissie Grondconve­rsie, presidenti­eel Management­team grote projecten, Commissie Ordening Kleinschal­ige Goudsector, Onderraad voor armoedebes­trijding, Commissie voor onderzoek onregelmat­igheden bij BIZA, automatisc­he verlenging van de SZF, Bazo- en BZV-kaarten en financiële steun voor busen boothouder­s”, zegt de vicepresid­ent.

“Enkele thema’s die de komende weken besproken zullen worden zijn onder andere: subsidiebe­leid staatsbedr­ijven; bananenind­ustrie FAI, integraal plan sociaal zekerheids­stelsel; evaluatie huur overheidsg­ebouwen; rechtsposi­tie ministerie­el planunit en het beurzenbel­eid van de regering. Ook zal verder het integraal pakket van maatregele­n voor aanpak armoede verder worden uitgewerkt en dit jaar nog tot uitvoering worden gebracht”, zegt Brunswijk.

Voor Brunswijk zijn enkele bijzondere momenten in de eerste drie maanden ook het feit dat hij tot nu toe al meer dan tien petities die zijn aangeboden aan de regering in ontvangst heeft genomen, en dat zeker twee vergaderin­gen van de RvM voor het eerst in de historie van de ministerra­ad digitaal via zoom voortgang hebben gevonden in de periode dat enkele ministers besmet waren met COVID-19.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname