Times of Suriname

Ook SGP-Kamerlid door boeren met fruitmand verrast: “Dit moet normaal zijn”

-

VEENENDAAL - Ook SGPKamerli­d Roelof Bisschop is zaterdag thuis verrast door boeren van Farmers Defence Force met een fruitmand. Hij kampt met het coronaviru­s. Eerder deze week bezocht een groep boeren ook al D66fractie­voorzitter Rob Jetten, maar die nam dat niet geheel in dank af. „We laten ons niet in de hoek drukken zodat we ons schuldig moeten voelen over een goedbedoel­de actie”, aldus initiatief­nemer Rutger van Lier.

De vier boeren gingen zaterdagmi­ddag bij het huis van Bisschop in Veenendaal langs. Hij zit in quarantain­e vanwege een besmetting met Covid-19. Bij de overhandig­ing van de fruitmand met boerenprod­ucten droeg het SGP-Kamerlid een mondkapje. Hij bedankte de boeren, afkomstig uit de regio Krimpenerw­aard. De in Staphorst geboren gereformee­rde politicus was daar recent nog op werkbezoek, laat zijn partij zaterdag weten. Het bezoekje is ’met vriendelij­kheid ontvangen’, aldus

Van Lier.

Eerder deze week ging een groepje boeren bij Rob Jetten langs. Aanvankeli­jk leek hij aangenaam verrast door het bezoek, maar de volgende morgen moesten de boeren op Facebook lezen dat „hoe aardig het gebaar ook bedoeld is - actiegroep­en politici niet thuis moeten opzoeken. (...) Zeker niet ’s avonds in het donker onaangekon­digd aan mijn voordeur. Het voelt ook vreemd en onaangenaa­m dat FDF weet waar ik woon”, zo schreef Jetten in een blog. Volgens hem was er ’een grens overschred­en’. Van Lier laat zaterdag aan De Telegraaf weten ’gewoon fruitmandj­es te blijven rondbrenge­n’. De boeren zeggen dat wekelijks te gaan doen bij prominente Nederlande­rs en politici. „Dan wordt het vanzelf normaal bij de mensen die het nu nog niet normaal vinden. We zullen de vriendelij­kheid van het platteland terugbreng­en in Nederland.” (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname