Times of Suriname

Engeland gaat voor een maand grotendeel­s in nieuwe lockdown

-

ENGELAND - Engeland gaat voor de tweede keer in lockdown. Vanaf donderdag moeten onder meer nietessent­iële winkels en horeca sluiten. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson zaterdag bekendgema­akt tijdens een ingelaste persconfer­entie. De maatregele­n gelden in ieder geval tot 2 december. Johnson zegt met de maatregel onder meer te willen voorkomen dat artsen en verpleegku­ndigen gedwongen worden te kiezen welke patiënten ze nog kunnen behandelen.

Alle niet-noodzakeli­jke winkels moeten dicht, In tegenstell­ing tot bij de lockdown van afgelopen voorjaar mogen onderwijsi­nstellinge­n, zoals scholen en universite­iten, echter wel openblijve­n. Ook de horeca, kappers en sportschol­en moeten sluiten. Betaald voetbal in de Premier League gaat wel door.

Inwoners van Engeland mogen hun huis vanaf donderdag alleen verlaten om naar hun school of werk te gaan, om te sporten, voor medische redenen, voor het doen van boodschapp­en of om zorg aan anderen te verlenen. Buiten mogen ze met één persoon uit een ander huishouden afspreken.

Voor het Verenigd Koninkrijk zijn zaterdag bijna 22.000 nieuwe besmetting­en met het coronaviru­s geregistre­erd. Daardoor is het aantal besmetting­en sinds het begin van de pandemie opgelopen tot boven de 1 miljoen. “’Geen premier kan deze cijfers negeren”, zei Johnson tijdens de persconfer­entie. Ook Noord-Ierland heeft aangegeven opnieuw in lockdown te gaan en Wales is dat al. Schotland heeft nog geen nieuwe maatregele­n aangekondi­gd. (NU)

 ??  ?? Ook een container werd in brand gestoken tijden deze protesten. (Foto: De Telegraaf)
Ook een container werd in brand gestoken tijden deze protesten. (Foto: De Telegraaf)
 ??  ?? De Britse premier Boris Johnson met een mondkapje op. (Foto: RD)
De Britse premier Boris Johnson met een mondkapje op. (Foto: RD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname