Times of Suriname

Doden en gewonden door steekparti­j in Quebec

-

CANADA - Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen door steekparti­jen in het oosten van Canada. Ook raakten minstens vijf personen gewond, berichten Canadese media. De politie in de stad Quebec heeft een verdachte aangehoude­n. De politie had eerder al gewaarschu­wd voor een man in middeleeuw­se kledij. Die liep rond met een steekwapen en zou “meerdere slachtoffe­rs” hebben gemaakt in de buurt van het parlement van de gelijknami­ge regio Quebec. Inwoners van de stad kregen het advies om binnen te blijven en de deuren op slot te doen.

Agenten arresteerd­en de vermeende dader rond 01.00 uur ’s nachts (lokale tijd). Een beveiliger zou hebben gezien dat de man zich verstopte bij een struik. De verdachte is na zijn arrestatie ook overgebrac­ht naar het ziekenhuis. Getuigen hadden verklaard dat een man met een wapen in zijn hand door een historisch­e buurt rende. Op videobeeld­en op sociale media is te zien dat agenten met honden patrouille­ren in de stad. Bij het parlements­gebouw stonden politievoe­rtuigen.

De slachtoffe­rs zijn aangevalle­n op meerdere plaatsen in de stad. De ernst van hun verwonding­en loopt uiteen. De politie kon niet zeggen hoe de dader, die naar verluidt was gewapend met een zwaard, zijn slachtoffe­rs uitkoos. De man zou een twintiger zijn, maar verder is nog niets bekendgema­akt over zijn identiteit.

Een inwoner van het gebied vertelde volgens de Montreal Gazette dat de politie zijn achtertuin had doorzocht. Hij sprak over een abnormale situatie. “Het is volle maan. Het is 31 oktober. Het is Halloween en we waren het afgelopen weekend in lockdown. Er zou niemand op straat moeten zijn.” (De Telegraaf)

 ??  ?? Een politieman geeft aanwijzing­en bij dranghekke­n die zijn geplaatst.
(Foto:Nederlands Dagblad)
Een politieman geeft aanwijzing­en bij dranghekke­n die zijn geplaatst. (Foto:Nederlands Dagblad)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname