Times of Suriname

Hamilton heeft zevende titel in Turkije voor het grijpen

-

AUTOSPORT- Max Verstappen was zondag op weg naar een knappe tweede plaats in de Grand Prix van Emilia-Romagna, maar kreeg pech in de 51ste ronde. In totaal moesten 63 ronden gereden worden; dit zorgde ervoor dat de Red Bull-coureur voor de vierde keer dit seizoen uitviel.

De race werd gewonnen door Lewis Hamilton, die zijn negende zege van het seizoen boekte. De Brit viel direct na de start terug van de tweede naar de derde plek, maar hernam de leiding door lang te wachten met een pitstop en optimaal te profiteren van een virtual safety car. Hij pakte ook nog het bonuspunt voor de snelste raceronde. De van pole gestarte Valtteri Bottas kwam op het circuit van Imola als tweede over de streep. Hij was vlak voordat Verstappen uitviel nog ingehaald door de Nederlande­r. Renault-coureur Daniel Ricciardo mocht na afloop voor de tweede keer dit seizoen als nummer drie naar het podium.

Door zijn overwinnin­g kan Hamilton over twee weken met een heerlijk gevoel afreizen naar Istanboel, waar de Grand Prix van Turkije op het programma staat. De 35-jarige Brit heeft een ruime voorsprong op zijn teamgenoot Bottas en kan aan de Bosporus zijn zevende wereldtite­l in de wacht slepen. Met dat aantal komt hij dan op gelijke hoogte met recordhoud­er Michael Schumacher. Na de race in Turkije wordt nog gereden in Bahrein (twee races) en Abu Dhabi, waar het coronaseiz­oen op 13 december wordt afgesloten.

Dankzij de zege van Hamilton en de tweede plaats van Bottas hengelde Mercedes voor het zevende seizoen op een rij de constructe­urstitel binnen. Een absoluut record. Mercedes stond bij het ingaan van dit jaar op gelijke hoogte met Ferrari, dat de teller in 2014 na zes opeenvolge­nde titels zag stokken. Op de alltime lijst staat Mercedes nu op een gedeelde vierde plek, samen met Lotus. Alleen Ferrari (16), Williams (9) en McLaren (8) werden als team vaker wereldkamp­ioen.

De Formule 1 keerde dit weekeinde door de aangepaste coronakale­nder voor het eerst sinds 2006 terug op Imola. Michael Schumacher was tot zondag de laatste winnaar op de baan. Dit jaar droeg de race de naam Emilia-Romagna in plaats van San Marino. Schumacher zegevierde ook in 1994 op het bijna 5 kilometer lange circuit. Het was de editie, die gitzwart kleurde door het overlijden van coureurs Ayrton Senna en Roland Ratzenberg­er.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Lewis Hamilton heeft zijn negende zege gepakt en heeft de zevende titel voor het grijpen. (Foto: De Telegraaf)
Lewis Hamilton heeft zijn negende zege gepakt en heeft de zevende titel voor het grijpen. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname