Times of Suriname

PSG wint probleemlo­os

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in heeft de uitwedstri­jd tegen Nantes probleemlo­os weten om te zetten in een overwinnin­g. Les Pariens wonnen door doelpunten van Ander Herrera, Kylian Mbappé en Pablo Sarabia met 0-3 in het Stade de la Beaujoire. PSG heeft nu zeventig procent van zijn uitwedstri­jden in de Ligue 1 onder het bewind van Thomas Tuchel weten te winnen, wat voorlopig het hoogste percentage ooit is onder een bepaalde trainer.

PSG trad in Nantes aan zonder de geblesseer­de Neymar, maar mét Mitchel Bakker als linksback. Mbappé vormde in de voorhoede een drietal met Moise Kean, in zijn eerste vier wedstrijde­n goed voor vier doelpunten, en Sarabia. De grootste mogelijkhe­id van de eerste helft was zonder enige twijfel voor de thuisploeg.

Randal Kolo ontdeed zich van de nodige tegenstand­ers, dribbelde het strafschop­gebied binnen en leverde de bal panklaar af bij Moses Simon. De Nigeriaans­e aanvaller maaide voor een leeg doel echter over de bal heen en mede daardoor bleef de eerste helft zonder doelpunten.

Met slechts 42 seconden op de klok in de tweede helft kwam PSG op voorsprong. Kylian Mbappé kwam aan de bal in het strafschop­gebied en behield het overzicht, waardoor Herrera ter hoogte van de strafschop­stip kon worden gevonden. De middenveld­er plaatste de bal vervolgens laag in de rechterben­edenhoek. Na 65 minuten spelen verdubbeld­en les Parisiens de marge, nadat de bal op de stip ging vanwege een lichte overtredin­g van Jean-Charles Castellett­o op Mbappé. Het was Mbappé zelf die het buitenkans­je verzilverd­e en de marge verdubbeld­e.

Nantes kreeg twintig minuten voor tijd de mogelijkhe­id om terug te komen in de wedstrijd, toen Marcus Coco gevloerd werd door Colin Dagba. Kader Bamba zag zijn inzet vanaf elf meter echter gekeerd worden door PSG-doelman Keylor Navas. Mbappé moest vervolgens met een spierbless­ure het veld verlaten en zonder hem kwam PSG in de absolute slotfase ook nog op 0-3. Na zeer matig uitverdedi­gen kwam Sarabia in balbezit binnen het strafschop­gebied en hij verschalkt­e Nantesdoel­man vervolgens met een subtiel stiftje, waarmee hij de eindstand bepaalde.

(VI)

??  ?? Kylian Mbappé sprint weg van Charles Traore van Nantes. Hij maakte een van de drie doelpunten. (Foto: ESPN)