Times of Suriname

Jota maakt cruciaal doelpunt

-

VOETBAL - Liverpool is er zaterdagav­ond met hangen en wurgen in geslaagd om in eigen stadion af te rekenen met West Ham United. The Reds waren met 2-1 te sterk voor de bezoekers uit Londen. Uiteindeli­jk groeide invaller Diogo Jota met de winnende treffer in minuut 85 uit tot matchwinne­r, nadat enkele minuten eerder al een doelpunt van hem was afgekeurd na inmenging van de VAR.

Liverpool begon goed op Anfield, echter kwamen de bezoekers na tien minuten spelen al op voorsprong. Een door Joe Gomez weggekopte voorzet van Arthur Masuaku viel voor binnen het strafschop­gebied voor de voeten van Pablo Fornals. De Spaanse middenveld­er controleer­de de bal en plaatste het leer via de paal buiten het bereik van Liverpoold­oelman Alisson Becker in de linkerhoek. Daarmee incasseerd­e Liverpool dit seizoen al in drie (van de vier) thuiswedst­rijden een tegendoelp­unt, wat evenveel is in alle negentien de duels van de vorige jaargang op Anfield.

De vroege achterstan­d betekende dat Liverpool andermaal in de achtervolg­ing moest. Nadat een schot van Jordan Henderson net naast ging en een volley van Andy Robertson aan de verkeerde kant van de paal belandde, kwam Liverpool op slag van rust op gelijke hoogte. Masuaku vloerde Salah binnen het strafschop­gebied, waarna de bal op de stip ging. Salah benutte het buitenkans­je zelf en verschalkt­e West Ham-doelman Lukasz Fabianski vanaf elf meter.

Na rust duurde het even voor Liverpool tot mogelijkhe­den kon komen. Klopp bracht

Jota en Shaqiri binnen de lijnen en zag Salah een kwartier voor het einde het eerste echte gevaar van de tweede helft verzorgen, door de bal na een knappe actie over te schieten. Met 77 minuten op de klok leek invaller Jota Liverpool de verlossing te brengen. De van Wolverhamp­ton Wanderers overgekome­n aanvaller reageerde attent toen Fabianski gehinderd door Mané een schot van Salah losliet, maar volgens de VAR was er sprake van een overtredin­g van de Senegalese aanvaller.

Vijf minuten voor het einde verzorgde Jota alsnog de winnende treffer. Een steekpass van Shaqiri bracht Jota vrij in het strafschop­gebied, waar hij geen fout maakte en Liverpool de overwinnin­g bezorgde. Het was voor Jota zijn derde doelpunt in de derde competitie­wedstrijd op Anfield voor Liverpool, waarmee hij de beste start van een speler bij Liverpool in het eigen stadion evenaart.