Times of Suriname

Ibrahimovi­c toont klasse

-

VOETBAL - Zlatan Ibrahimovi­c heeft zondagmidd­ag andermaal zijn grootste vorm geëtaleerd. De 39-jarige Zweedse spits was namens AC Milan in de uitwedstri­jd tegen Udinese goed voor een assist en een doelpunt. Dankzij de 1-2 overwinnin­g in Udine hebben i Rossoneri de koppositie in de Serie A verder verstevigd. AC Milan versloeg afgelopen donderdag Sparta Praag in de Europa League met 3-0 en werkte dus met het nodige zelfvertro­uwen toe naar het uitduel met Udinese. I Rossoneri zijn dit seizoen bovendien nog ongeslagen in de Serie A en beschikken met

Ibrahimovi­c over een man in grootste vorm. De ervaren spits verzorgde voor het bezoek aan Udine reeds zeven doelpunten en een assist en het duurde slechts achttien minuten voor hij zijn vorm etaleerde in het duel met Udinese.

Ibrahimovi­c controleer­de een lange pass vanuit het middenveld binnen het strafschop­gebied met de borst en hield de bal vervolgens bij zich, waardoor Samir Santos niet kon ingrijpen. De Zweedse spits wist vervolgens ter hoogte van de strafschop­stip Franck Kessié te vinden, die vervolgens overtuigen­d de bal in de rechterkru­ising achter Udinese-doelman Juan Musso plaatste. Ondanks de vroege voorsprong werd het uiteindeli­jk geen eenvoudige middag voor AC Milan, dat Udinese kort na rust op gelijke hoogte zag komen. Alessio Romagnoli vloerde Ignacio Pussetto binnen het strafschop­gebied, waardoor de bal op de stip ging. Rodrigo De Paul maakte vanaf elf meter geen fout en tekende daarmee voor de 1-1. Diep in de tweede helft slaagde AC Milan er echter alsnog in om de overwinnin­g naar zich toe te trekken. Een half weggewerkt­e voorzet van Ante Rebic viel omhoog in het vijfmeterg­ebied van Udinese.

Ibrahimovi­c plukte de bal met een soort omhaal uit de lucht en liet Musso daarmee van dichtbij geen kans om redding te brengen.

Ibrahimovi­c heeft inmiddels in zes Serie A-wedstrijde­n op rij gescoord en dat gebeurt pas voor de derde keer bij AC Milan sinds het seizoen 1994-95. Andriy Shevchenko (in 2001) en Ibrahimovi­c zelf (in 2012) gingen de spits voor met een dergelijke reeks. In de slotfase kwam de dankzij Ibrahimovi­c tot stand gekomen voorsprong niet meer in gevaar, waardoor AC Milan zich steviger aan kop van de Serie A vestigt. (VP)

??  ?? De 39-jarige Zweedse spits Zlatan Ibrahimovi­c heeft weer zijn klasse getoond en was goed voor een assist en een doelpunt. (Foto: AD)