Times of Suriname

Ten Hag baalt van Neres

-

VOETBAL - Erik ten Hag is allesbehal­ve tevreden over het thuisduel van Ajax met Fortuna (5-2). Hoewel de Amsterdamm­ers uiteindeli­jk ruim wonnen, zag de coach een hoop misgaan. “Een onnodig moeilijke wedstrijd”, zo concludeer­de Ten Hag voor de camera van FOX Sports. “Het verschil in klasse wordt uiteindeli­jk wel uitgedrukt, maar we hebben onnodig energie verspeeld”, zo keek hij al met een schuin oog naar het duel van dinsdag met Midtjyllan­d in de Champions League.

“Het was zeker niet scherp”, zo baalde Ten Hag van het begin van zijn ploeg. “Het was heel ongeconcen­treerd. We komen onnodig op achterstan­d. Dat mag ook echt niet. We stonden in de restverded­iging niet goed, Flemming mag zomaar overal doorheen dribbelen. Dat mag niet op ons niveau. We hebben vandaag heel veel kansen gecreeerd, maar de scherpte was er niet. Zowel in de box van de tegenstand­er als ons eigen zestienmet­ergebied was het onvoldoend­e.” Ajax benutte liefst drie, waarvan twee door Fortuna flink betwiste, strafschop­pen. Ten Hag: “We moeten die penalty’s niet nodig hebben om tot een hoge score uit te lopen”, aldus de Ajax-trainer, die van onterechte beslissing­en niets wilde weten bij de drie momenten. “Ik heb ze teruggezie­n en dacht dat het wel penalty’s waren.”

Het moment waarbij David Neres licht natrapte, had Ten Hag niet gezien. Hij werd met de beelden geconfront­eerd. “Dit moet hij niet doen”, zo luidde zijn commentaar. Op de vraag of het natrappen was, gaf hij vervolgens geen antwoord. “Dit moet hij niet doen”, herhaalde Ten Hag. Of de Braziliaan al dan niet door ingrijpen van de VAR rood had moeten hebben? “Dat oordeel laat ik aan jou”, wendde hij zich tot de interviewe­r. Ten Hag, die nog geen nieuws kon geven over de blessure van Noussair Mazraoui, zag tot slot wel een mooi moment. Quincy Promes mocht van Dusan Tadic een strafschop nemen. “Dat zegt dat het in de groep goed zit. Dat ze elkaar wat gunnen. Tegen Liverpool stond Promes een paar keer op de goede positie, maar maakte hij die goal niet. Die heeft hij nodig om over dat dode punt heen te komen. Ik hoop dat dit hem helpt.” (VI)

VOETBAL - Het kostte Manchester City veel moeite, maar de ploeg van trainer Pep Guardiola heeft drie punten gepakt op bezoek bij Sheffield United. Een doelpunt van Kyle Walker maakte het verschil op Bramall Lane: 1-0. Sheffield, dat dit Premier League-seizoen pas drie doelpunten wist te maken, had het ook tegen City erg lastig. Trainer Chris Wilder stuurde zijn mannen het veld op met een duidelijke taak: zo lang mogelijk de nul houden. City had de bal, wist de nodige kansen te creëren, maar telkens stond Sheffieldk­eeper Aaron Ramsdale in de weg. Na ongeveer dertig minuten spelen was het Walker die de wedstrijd openbrak voor City. De verdediger probeerde het in zijn honderdste wedstrijd in het shirt van The Citizens maar eens van afstand en passeerde Ramsdale met een harde schuiver voor de 0-1.

Het lukte City echter

niet

 ??  ?? Hakim Ziyech wordt hardhandig aangepakt. Hij was goed voor een assist en doelpunt.
(Foto: AD)
Hakim Ziyech wordt hardhandig aangepakt. Hij was goed voor een assist en doelpunt. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname