Times of Suriname

Khabib houdt titel

-

UFC - Dana White maakt bekend dat de UFCterugke­er van Conor McGregor tegen Dustin Poirier in kannen en kruiken is. Ook zegt de UFC baas dat Khabib zijn lichtgewic­httitel behoudt. Conor McGregor en Dustin Poirier kreeg beiden een UFC headliner aangeboden op 23 januari, maar de contracten moesten nog worden getekend. Het lijkt erop dat er nu een akkoord is bereikt, want White deed de uitspraken na het laatste UFC-gevecht van Anderson Silva zaterdagav­ond.

White zei: “Het gevecht is in kannen en kruiken, ik denk het wel, ja. Voor zover ik weet, is alles getekend.” White bevestigde ook dat Khabib Nurmagomed­ov de UFC-lichtgewic­httitel zal behouden. Vorig weekend liet Khabib zijn MMAhandsch­oenen achter in de UFC-kooi en kondigde zijn pensioen aan.

Het was het eerste gevecht sinds het verlies van zijn invloedrij­ke vader Abdulmanap, die in juli op 57-jarige leeftijd overleed na het oplopen van het coronaviru­s. “Hij is momenteel nog steeds de lichtgewic­htkampioen. Er is geen vacante titel. Er is geen tussentite­l; hij heeft hem niet opgegeven, niks van dat,” zei White zondag.

Khabib die nog steeds al UFC-lichtgewic­ht kampioen in de rankings van de organisati­e staat, heeft en record van 29-0. Volgens ingewijden wil hij deze naar 30-0 halen. De UFC-baas vertelde aan ESPN: “Hij was super emotioneel na dat gevecht, wat logisch is. Toch zal hij nog een keer vechten, let op mijn woorden.” (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname