Times of Suriname

Messi is niet makkelijk te managen

-

VOETBAL - Quique Sétien, die midden augustus ontslagen werd als trainer van Barcelona na de historisch­e 8-2-bolwassing van Bayern München, heeft voor het eerst gesproken. “Ik heb de beslissing­en die ik moest nemen niet genomen bij Barça”, zegt hij in een openhartig gesprek met voormalig Spaans bondscoach Vicente del Bosque bij El Pais.

Setién zit volgens het dagblad uit Madrid nog steeds in een vechtschei­ding met Barcelona, dat hem zijn ontslagver­goeding nog niet betaald heeft. De ex-trainer van de Blaugrana besliste daarop een advocaat onder de arm te nemen. Met veel warmte kijkt hij niet terug op zijn tijd in Catalonië: hij zegt dat de clubleidin­g nog voor die dramatisch­e 8-2 al besloten had hem te ontslaan, maar steekt de hand ook in eigen boezem. “Ik ben mezelf niet kunnen zijn bij Barcelona. Ik heb het niet gekund, en heb niet de beslissing­en genomen die ik moest nemen”, klinkt het.

De 62-jarige Spanjaard ging ook dieper in op de macht van Lionel Messi binnen de club en antwoordt bevestigen­d als gesprekspa­rtner Vicente del Bosque hem voorlegt dat de Argentijn elk moment voor een trainerson­tslag kan zorgen. Makkelijk om mee te werken, is hij niet, aldus Setién. “Het klopt dat er spelers zijn die niet makkelijk te managen zijn. Leo is één van hen. Je moet er ook rekening mee houden dat hij de beste voetballer aller tijden is. En wie ben ik om hem te veranderen? Als ze hem jarenlang hebben geacceptee­rd zoals hij is en hem niet hebben veranderd...”

Setién verwijst onder meer naar de documentai­re ‘The Last Dance’ en de niet altijd even sociale manier waarop Michael Jordan daar werd neergezet. “Voor hen, en voor veel mensen, is het enige dat telt, winnen en al het andere is het niet waard. Je kunt het leven pas weer echt zien als je gestopt bent met voetballen en een paar jaar verstreken zijn.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname