Times of Suriname

Alle verdachten rond bedreiging­en op school Rotterdam weer vrij

-

ROTTERDAM - De politie heeft de verdachten die het afgelopen weekeinde zijn opgepakt in het onderzoek naar bedreiging­en op het Emmauscoll­ege in Rotterdam weer vrijgelate­n. Het gaat om een zeventienj­arige jongen uit Amsterdam en een achttienja­rige man uit Den Haag, die zaterdag werden aangehoude­n op verdenking van bedreiging en opruiing.

Een woordvoerd­er van de politie zegt dat de twee jongeren wel verdachten blijven en zich op een later moment voor de rechter zullen moeten verantwoor­den. Hetzelfde geldt voor de zeventienj­arige jongen die kort vastzat voor het mishandele­n van een verslaggev­er van PowNed bij de school.

Een achttienja­rige vrouw uit Rotterdam, die vrijdag werd aangehoude­n, was eerder al op vrije voeten gesteld. De politie en het Openbaar Ministerie verdenken haar van opruiing door een bericht op sociale media te plaatsen. Een leraar van de school in de Rotterdams­e wijk Oosterflan­k is vorige week na de bedreiging­en ondergedok­en. De bedreiging­en werden geuit vanwege een spotprent van een jihadist die hij in het klaslokaal had hangen. Cartoonist Joep Bertrams maakte de spotprent na de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs.

Een aantal leerlingen van de school zag er de profeet Mohammed in. Ze eisten dat de tekening zou worden verwijderd, omdat het ‘godslaster­ing’ zou zijn. Een foto van de tekening in het schoolloka­al verscheen op internet, waarna bedreiging­en aan het adres van de leraar snel volgden.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname