Times of Suriname

Hard getroffen Tsjechië meldt kleinste aantal positieve coronatest­s in 4 weken

-

TSJECHIË - Tsjechië heeft zondag 3.608 nieuwe positieve coronatest­s geregistre­erd, bleek gisteren uit cijfers van de lokale autoriteit­en. Dat is het kleinste aantal in vier weken tijd. Het land staat al weken met België bovenaan de EU-lijst met de meeste besmetting­en per 100.000 inwoners.

Voor de vierde keer deze maand registreer­t Tsjechië minder dan tienduizen­d nieuwe besmetting­en per dag. Het land met 10,7 miljoen inwoners telt 414.828 vastgestel­de besmetting­en met het coronaviru­s.

Sinds halverwege september is het totale aantal positieve coronatest­s in Tsjechië vertienvou­digd. Vorige week woensdag werden de meeste nieuwe gevallen op dagbasis gemeld: 15.729. Twee dagen na het dagrecord meldde het Tsjechisch­e Ministerie van Volksgezon­dheid dat het land mogelijk voorbij de top van de besmetting­spiek was. Hoewel de situatie zich lijkt te stabiliser­en, waarschuwe­n de autoriteit­en dat de druk op de zorg voorlopig niet afneemt. Ziekenhuiz­en schalen veel non-urgente zorg af zodat ze alle opgenomen coronapati­ënten kunnen behandelen.

Het officiële dodental in Tsjechië stond gisteren op 4.858. Dat zijn er 177 meer dan zondag. De autoriteit­en meldden in de afgelopen twee weken 24,5 sterfgeval­len per 100.000 inwoners. Dat is fors meer dan in de twee andere landen met relatief veel sterfgeval­len: België (18,5) en Hongarije (10,4). Tsjechië voerde medio oktober een lockdown in om de verspreidi­ng van het coronaviru­s een halt toe te roepen. De regering heeft onder meer scholen, restaurant­s en diverse winkels gesloten. Ook geldt er een avondklok en mogen inwoners alleen hun huis verlaten als het noodzakeli­jk is. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname