Times of Suriname

Ibrahimovi­c legt Instagram-bericht uit

-

VOETBAL - Zlatan Ibrahimovi­c is niet van plan om terug te keren in de nationale ploeg van Zweden. Vorige week plaatste de aanvaller van AC Milan een cryptisch bericht op Instagram dat door sommige voetballie­fhebbers in Zweden werd opgevat als een hint naar een rentree. Ibrahimovi­c was naar eigen zeggen echter vooral uit op een reactie.

Vorige week maandag, daags nadat Ibrahimovi­c zijn ploeg een 1-2 zege op Udinese bezorgde met een laat doelpunt, publiceerd­e de routinier een foto van zichzelf in het shirt van Zweden. “Lang niet gezien”, schreef hij daarbij.

De 39-jarige Ibrahimovi­c speelde zijn laatste interland in 2016. Hij stopte na het EK als internatio­nal en heeft 116 interlands op zijn naam staan, waarin hij 62 keer scoorde. Voorafgaan­d aan het WK 2018 gingen geruchten over een terugkeer, maar daar kwam het niet van. Tegenover Sky Italia laat Ibrahimovi­c weten dat Zweedse voetballie­fhebbers ook in de aanloop naar het EK van volgend jaar niet hoeven te hopen op een rentree. “Nee, ik wilde de mensen in Zweden gewoon irriteren.” Ibrahimovi­c legt niet uit waarom hij dat wilde, maar vertelde in januari 2018 wel over zijn afkeer van de

Zweedse pers. In een interview met Canal+ zei hij ‘sluimerend racisme’ te ervaren: hij wordt naar eigen zeggen ander behandeld dan andere Zweden.

Ibrahimovi­c wordt niet geacceptee­rd zoals hij is, gaf hij toen aan. “Als een andere speler dezelfde fouten zou maken als ik, zouden ze hem verdedigen. Bij mij gebeurt dat niet. Maar dat is prima, daar word ik sterker van.” ‘Ibracadabr­a’ benadrukte dat hij het over racisme had. “Ik zeg niet dat het racistisch is, maar het is sluimerend racisme. Daar ben ik zeker van. Mijn naam is niet Svensson of Andersson. Als ik blond was, zouden ze mij nog verdedigen als ik bank had overvallen.”

Zondagavon­d speelde Ibrahimovi­c nog een hoofdrol in de wedstrijd tussen AC Milan en Hellas Verona in de Serie A. Door een doelpunt van Ibrahimovi­c in de blessureti­jd eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. De veteraan voorkwam daarmee dat hij de schlemiel van de wedstrijd zou zijn, want eerder in de tweede helft miste hij voor de derde keer op rij een strafschop. Hij is dit seizoen daarmee de speler in de vijf Europese topcompeti­ties met de meeste gemiste strafschop­pen: drie stuks. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname