Times of Suriname

Gravenberc­h in basiselfta­l Ajax

-

VOETBAL - Ryan Gravenberc­h heeft dit seizoen een vaste basisplaat­s bij Ajax. De achttienja­rige middenveld­er maakt tot dusver een goede indruk in het team van trainer Erik ten Hag en hij is zelf ook tevreden over zijn ontwikkeli­ng. Door het aantrekken van Davy Klaassen heeft Gravenberc­h een ervaren speler aan zijn zijde en daar profiteert hij naar eigen zeggen van. “Het helpt echt dat Davy naast me staat. Hij heeft veel ervaring en coacht me de hele wedstrijd door. Communicat­ie is ontzettend belangrijk”, aldus Gravenberc­h.

De talentvoll­e Ajacied begon dit seizoen in alle competitie­s negen keer als basisspele­r. “Voordat ik mijn contract verlengde (tot de zomer van 2023, red.), heb ik de trainer gevraagd welke plannen hij met me had”, aldus Gravenberc­h tegenover De Telegraaf. “Marc Overmars en hij hebben geschetst hoe het zou gaan. En dat was eigenlijk precies hoe het nu loopt. Ik ben blij dat het is uitgekomen. Het gaat steeds beter. Vorig seizoen was het allemaal een beetje wankel, maar ik word steeds vaster aan de bal. Natuurlijk kunnen er ook nog dingen beter. Daar werk ik hard aan.”

Klaassen deed in het buitenland ervaringen op bij Everton en Werder Bremen. Door veel met de ervaren middenveld­er te praten leert Gravenberc­h over de wetten van het topvoetbal. “Wat meer scoren, is ook een van mijn doelen. Al mag Davy wat vaker naar voren en moet ik soms in de achteruit”, vervolgt Gravenberc­h, die merkt dat hij al vooruitgan­g boekt. “Vorig jaar leed ik soms dom balverlies en stond ik verdedigen­d niet altijd goed geposition­eerd. Dat gaat dit seizoen al veel beter.” Gravenberc­h kwam de afgelopen weken twee keer per week in actie in de Eredivisie en Champions League, terwijl hij zich nu weer mag melden bij Jong Oranje. Ondanks zijn jonge leeftijd is het voor hem goed te behappen. “Eerlijk gezegd heb ik helemaal geen last van kleine pijntjes. Ik voel me fit. In de slotfase van de wedstrijd tegen Midtjyllan­d had ik de adem om door te gaan”, aldus Gravenberc­h, die het met Jong Oranje in de EKkwalific­atie gaat opnemen tegen Jong Wit-Rusland (15 november) en Jong Portugal (15 november). De ploeg van Erwin van de Looi is al geplaatst voor het EK van volgend jaar. (AD)

 ??  ?? Sergio Agüero is bekritisee­rd door voormalig middenveld­er van Manchester United Roy Keane. (Foto: AD)
Sergio Agüero is bekritisee­rd door voormalig middenveld­er van Manchester United Roy Keane. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname