Times of Suriname

Britse coronarege­ls zitten Deens elftal dwars

-

VOETBAL - De aangescher­pte coronamaat­regelen in Groot-Brittannië hebben consequent­ies voor een aantal voetbalwed­strijden in deze interlandp­eriode. De Britse overheid sloot zaterdag met onmiddelli­jke ingang de grenzen voor reizigers uit Denemarken uit vrees voor besmetting met een gemuteerd coronaviru­s, dat is gevonden bij nertsen in dat land. Het leidde tot nogal wat vraagteken­s bij onder meer de nationale ploeg van Denemarken.

Bondscoach Kasper Hjulmand vreest dat hij nu niet kan beschikken over zeven internatio­nals die in Engeland voetballen: Kasper Schmeichel, Jonas

Lössl, Andreas Christense­n, Jannik Vestergaar­d, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen en Pierre-Emile Højbjerg. Zij zouden namelijk twee weken in quarantain­e moeten als ze na de interlandp­eriode terugkeren bij hun Engelse clubs. Hjulmand haalde daarom uit voorzorg alvast negen andere spelers bij zijn selectie voor de oefeninter­land van woensdag tegen Zweden, dat dan ook vijf internatio­nals mist die in Engeland spelen (Robin Olsen, Emil Krafth, Filip Helander, Victor Lindelöf en Ken Sema).

De Denen hopen daarna wel met hun sterkst mogelijke ploeg te kunnen aantreden in de Nations League tegen IJsland (zondag in Kopenhagen) en België (18 november in Leuven). De Deense bond hoopt samen met de UEFA en de Engelse autoriteit­en tot een oplossing te komen, zodat de zeven internatio­nals uit Engeland alsnog kunnen aansluiten. Ook het doorgaan van de wedstrijd Engeland - IJsland in de Nations League is door de hele situatie onzeker geworden. Beide landen treffen elkaar volgende week woensdag op Wembley. De IJslanders spelen echter eerst in Denemarken en zouden daarom Engeland niet in mogen. (AD)

 ??  ?? Bondscoach Kasper Hjulmand kan misschien niet beschikken over Kasper Schmeichel, wegens de aangescher­pte coronamaat­regelen in GrootBritt­annië. (Foto: Nusport)
Bondscoach Kasper Hjulmand kan misschien niet beschikken over Kasper Schmeichel, wegens de aangescher­pte coronamaat­regelen in GrootBritt­annië. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname