Times of Suriname

Dit is de beste grote bluetooths­peaker

-

AMSTERDAM - Wat is de beste grote bluetooths­peaker? En welke heeft de beste prijskwali­teitverhou­ding? NU.nl en de Consumente­nbond geven antwoord.

Met een bluetooths­peaker luister je draadloos naar muziek vanaf je telefoon of computer. Deze speakers hebben altijd een accu en zijn dus geschikt om makkelijk te verplaatse­n. Er zijn speakers in verschille­nde maten. Grotere speakers (groter dan 2 liter) kunnen meestal luider afspelen. Handig als je muziek wil luisteren in een grotere ruimte. Door de omvang zijn ze soms wel wat minder praktisch om mee te nemen. De Consumente­nbond test bluetooths­peakers onder meer op geluidskwa­liteit, technische kwaliteit, accuduur en bedienings­gemak. Er zijn in totaal 57 verschille­nde speakers getest die goed verkrijgba­ar zijn. Bij de veertien grote modellen die zijn getest komt een speaker van Sony als Beste uit de Test.

Beste uit de Test: Sony SRSXB43. Dit model van de vernieuwde XBserie is meteen de beste grote speaker uit de test. Hij is zo’n 32 cm lang en weegt bijna 3 kilo. Je sjouwt dus wel aardig wat mee. Dit gewicht houdt verband met de vrij grote accu. Door deze accu kun je op een volle lading wel zo’n 27 uur muziek luisteren en dat is indrukwekk­end. Lange accuduur betekent ook minder vaak hoeven opladen, en dat betekent een langere levensduur op de langere termijn.

Er zit, net als bij veel concurrent­en, een ‘lichtshow’ op de speaker die je aan of uit kunt schakelen. Met de lichten aan gaat de accu zeven uur korter mee. Gelukkig krijg je voor de grotere omvang en het gewicht ook een speaker die zonder veel vervorming zeer luid kan afspelen. Het geluid van de speaker klinkt ruimtelijk en prettig. Hij heeft ook een flinke bas. Sommigen ervaren dat als iets te veel en het gaat ten koste van wat detail in het geluid. Verder kun je handsfree bellen via de speaker, kun je je smartphone opladen via de USB-aansluitin­g en is er een app waarmee je hem kunt bedienen.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname