Times of Suriname

Investeerd­ers azen op Adidas-dochter Reebok

-

VS Verschille­nde investeerd­ers azen op het sportkledi­ngmerk Reebok, dat nu nog in handen is van Adidas. Dat bedrijf is niet tevreden over het in 2006 overgenome­n sportmerk. De investerin­gsmaatscha­ppijen Permira en Triton ruiken nu hun kans, meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.

Adidas kocht het BritsAmeri­kaanse Reebok in 2006 voor 3,8 miljard dollar. Met die aankoop hoopte de Duitse sportkledi­ngverkoper een groeibrilj­ant binnen halen,

te maar tot nu toe vallen de groeicijfe­rs tegen. Voor Triton en Permira is Reebok aantrekkel­ijk wegens het rijke verleden. Het merk kan nieuwe collecties sportschoe­nen op de markt zetten die teruggrijp­en op klassieker­s uit de jaren tachtig. Juist met dergelijke retroschoe­nen zou het merk kunnen scoren onder jongeren, redeneren de investerin­gsmaatscha­ppijen volgens bronnen van FT. De overnamepl­annen zijn volgens de ingewijden nog pril. Een eventuele verkoop kan ook nog stuklopen op de bezwaren van Adidas. Reebok kan als zelfstandi­g bedrijf uitgroeien tot grote concurrent op het vlak van sportkledi­ng. Triton is in Nederland voornameli­jk bekend als eigenaar van touroperat­or Sunweb. Permira is onder andere met het schoenenme­rk Dr. Martens actief in de kledingind­ustrie. De investerin­gsmaatscha­ppijen weigerden tegenover FT commentaar. Ook Adidas ging niet in op marktgeruc­hten.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname