Times of Suriname

Neymar dicht bij nieuwe deal met PSG

-

VOETBAL - De contracton­derhandeli­ngen tussen Paris Saint-Germain en Neymar zijn in een vergevorde­rd stadium aanbeland, zo meldde ESPN woensdag. De Braziliaan­se sterspeler heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een nieuw vijfjarig contract in het Parc des Princes. Het bedrag dat Neymar jaarlijks opstrijkt, 32 miljoen euro, blijft ongewijzig­d, wordt gemeld. De huidige verbinteni­s van de aanvaller bij PSG loopt nog anderhalf jaar door. De 28-jarige Neymar wil van technisch directeur Leonardo wel eerst horen wat de sportieve ambities zijn van PSG, voordat de handtekeni­ng onder de nieuwe verbinteni­s verschijnt. De Fransen zijn al jaren oppermacht­ig in eigen land, maar de grootste ambitie van eigenaar Nasser

AlKhelaïfi, het veroveren van de Champions League, is nog niet verwezenli­jkt. Men haalde afgelopen seizoen wel de finale van het miljardenb­al. In de finale in Lissabon werd echter verloren van Bayern München: 0-1. De band met de aanhang van PSG lijkt inmiddels een stuk beter te zijn, wat ook meespeelt in de besluitvor­ming van Neymar. De in 2017 voor 222 miljoen euro van Barcelona overgenome­n Neymar wil daarnaast de garantie hebben van Leonardo dat Kylian Mbappé aan PSG verbonden blijft. De wereldkamp­ioen van 2018 is al geregeld in verband gebracht met een vertrek uit Parijs, met Real Madrid als belangrijk­ste gegadigde om de spits weg te plukken. Trainer Zinédine Zidane maakt er geen geheim van dat hij een bewonderaa­r is van de 38-voudig internatio­nal van Frankrijk. De huidige overeenkom­st van Mbappé bij PSG loopt net als in het geval van Neymar door tot de zomer van 2022.

Leonardo liet dinsdag in gesprek met PSG TV weten dat hij de onderhande­lingen met Neymar en Mbappé met vertrouwen tegemoet ziet. “We beginnen op korte termijn aan de gesprekken, dat heeft zeker onze prioriteit.” Dat Mbappé vaak bij Real is genoemd doet de PSG-bestuurder niet zoveel. “In Spanje zijn altijd veel geruchten. Wij praten rechtstree­ks met Kylian, dat is de waarheid. De waarheid is ook dat PSG nu door een moeilijke fase gaat, maar desondanks de komende vijf jaar aan de top zal staan.” (AD)

 ??  ?? Neymar is heel dicht bij het verlengen van zijn contract met vijf jaar bij Paris Saint-Germain. (Foto: ESPN)
Neymar is heel dicht bij het verlengen van zijn contract met vijf jaar bij Paris Saint-Germain. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname