Times of Suriname

Ajax draagt 6 miljoen af aan Eredivisie

-

VOETBAL - Menno Geelen waarschuwt dat Ajax dieprode cijfers zal schrijven als gevolg van de coronacris­is. De commerciee­l directeur erkent dat de ambitie om aan te sluiten bij de Europese top vertraging op zal lopen.

“Je wilde doorgroeie­n. Dus nog meer investerin­gen doen in de selectie, de jeugdoplei­ding en de commerciël­e afdeling. Nu moet je het een stapje rustiger aan doen dan je eigenlijk had gewild. In die zin had Marc Overmars gelijk, al is het niet zo dat we nu even geen kampioen hoeven te worden”, vertelt Geelen in De Pak Schaal Podcast van Voetbal Internatio­nal.

“We moeten dit seizoen overleven en volgend jaar moeten we de schade die we lijden, want die gaat echt groot zijn, weer een beetje herstellen. We krijgen echt dieprode cijfers. Wij krijgen het heel zwaar, maar we zijn niet zielig”, benadrukt Geelen, die wijst op de bijdrage van drie miljoen euro aan het solidarite­itsfonds. Ook draagt Ajax twee miljoen af voor de veranderag­enda en staat er een bedrag tegenover de deelname van de beloften aan de Keuken Kampioen Divisie. “Uiteindeli­jk betaal je zes miljoen aan de Eredivisie terug, om andere clubs te helpen. Dat moet je ook doen. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.” De ambities van Ajax om aan te haken bij de Europese top lopen wel vertraging op. “Andere clubs hebben sjeiks, wij niet. Het budget is gewoon lager. Maar het plan om aan te haken bij de Europese top is onverminde­rd aanwezig, het kan alleen langer duren”, aldus Geelen, die bestrijdt dat de Amsterdamm­ers te scherp aan de wind zeilen om de ambities te verwezenli­jken. “Het heeft ons geen windeieren gelegd de afgelopen jaren. Je kunt heel veilig zitten, maar dan had je Tadic, Blind en Promes niet kunnen halen.”

“We budgettere­n ook weer niet zo als de club waar Frenkie de Jong nu speelt. Dat is over het randje. Dat is het andere uiterste en daar zitten we heel ver van weg”, verwijst de Ajax-directeur naar FC Barcelona.

VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname