Times of Suriname

Roofmoord op onafhankel­ijkheidsda­g

-

PARAMARIBO - Twee mannen zijn woensdagav­ond aan de Wilhelmina­straat beroofd en van wie een is vermoord. Het vermoeden bestaat dat twee personen de daad hebben gepleegd.

Het latere slachtoffe­r en zijn vriend zouden in de stad gaan chillen. Zij parkeerden hun auto aan de Wilhelmina­straat en stapten uit. Zij waren van plan te voet verder te wandelen, maar ze werden meteen overvallen nadat ze uit de auto waren gestapt. De rovers vroegen de slachtoffe­rs onder bedreiging van een mes naar geld en mobiele telefoons. Ze stonden een onbekend geldbedrag en hun telefoons af, maar de criminelen waren niet tevreden. Zij vroegen naar meer geld. Toen de mannen weigerden, brachten zij het latere slachtoffe­r een messteek ter hoogte van zijn hart toe. Daarna maakten zij de autosleute­l van de mannen buit en wilden vermoedeli­jk in de auto wegrijden. Dat gelukte hen echter niet, waardoor zij wegrenden. Het latere slachtoffe­r liep enkele meters verder en zeeg neer. Hij overleed ter plekke aan het opgelopen letsel.

Zijn vriend kon niets doen toen het slachtoffe­r werd verwond; hij is ziek aan zijn been. Hij liep geen letsel op. Het lijk van het slachtoffe­r is in beslag genomen voor een gerechteli­jke lijkschouw­ing. De rovers zijn nog voortvluch­tig.

Omstanders schakelden na de daad de politie in. Het bleek dat het slachtoffe­r nog leefde toen de politie arriveerde. De wetsdienar­en schakelden de ambulance in, maar het bleek dat de man niet meer in leven was bij aankomst van de ambulance.

 ??  ?? Een man is woensdagav­ond aan de Wilhelmina­straat beroofd en vermoord. (Action-foto: Radjoe Toefanie)
Een man is woensdagav­ond aan de Wilhelmina­straat beroofd en vermoord. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname