Times of Suriname

Persoonlij­ke arts Maradona aangeklaag­d

-

VOETBAL - Leopoldo Luque, de lijfarts van Diego Maradona, is zondag officieel aangeklaag­d vanwege mogelijke nalatighei­d die leidde tot de dood van de

Advertenti­e legendaris­che voetballer. Tegelijker­tijd zouden er in zijn huis en kantoor huiszoekin­gen hebben plaatsgevo­nden, melden verschille­nde Argentijns­e media zondag.

Luque was de laatste maanden verantwoor­delijk voor de gezondheid­stoestand van Maradona, die woensdag op zestigjari­ge leeftijd overleed aan een hartstilst­and.

De legendaris­che voetballer moest begin november een spoedopera­tie ondergaan vanwege een bloedprop in zijn hersenen. Hiervoor werd hij door Luque behandeld in een ziekenhuis vlak bij de Argentijns­e hoofdstad Buenos Aires. Daarna ondersteun­de Luque de voetballer bij zijn herstel in zijn huis in Tigre. De huiszoekin­g bij de arts is onderdeel van een onderzoek naar de omstandigh­eden rondom de dood van de oud-voetballer. Volgens ooggetuige­n zou er tijdens het herstel van Maradona sprake zijn geweest van een ruzie tussen hem en Luque. De dochters van Maradona, Dalma, Gianinna en Jana, wezen zaterdag naar Luque als de persoon die verantwoor­delijk is voor de dood van hun vader. Volgens hen was er sprake van onzorgvuld­igheid.

Argentijns­e media schrijven dat de arts zich binnenkort bij de rechter moet verantwoor­den op verdenking van medische nalatighei­d.

‘Pluisje’ wordt beschouwd als een van de beste voetballer­s aller tijden. De voormalig aanvaller leidde Argentinië in 1986 naar de wereldtite­l. Inmiddels is hij bijgezet in het familiegra­f waar ook zijn ouders liggen, op begraafpla­ats Bella Vista, even buiten Buenos Aires. (NS)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname