Times of Suriname

2XGHUV YDQ PLJUDQWHQN­LQGHUHQ LQ 96 QRJ QLHW WHUXJJHYRQ­GHQ

-

9S 9an zeker mi grantenkin­deren die in en bij de 0e[icaans $merikaanse grens van hXn oXders werden gescheiden, zijn de oXders nog niet ge vonden. 'at bleek Xit gerech telijke stXkken van bXrger rechtenorg­anisatie $&/8 die in handen zijn van CNN. %egin november sSraken ad vocaten van de $&/8 nog van migrantenk­inderen wier oXders niet gevonden konden worden. Sindsdien kon de organisati­e kinde ren weer herenigen met hXn oXders.

'e $&/8 voert gerechteli­jke SrocedXres als onderdeel van een omvangrijk­e oSeratie om de migrantenk­inderen weer te herenigen met hXn oXders. 9an van de kinderen bij wie dat nog niet lXkte, is wel al een ander Iamilielid gevonden door de advocaten van de bXrgerrech­tenorgani satie.

8it de stXkken blijkt dat de regering een database met adres en contactgeg­evens van de Iamilies gaat over handigen. ³:e vragen ze al eeXwen om alle e[tra aan knoSingsSX­nten die ze heb ben”, aldXs een advocaat van de bXrgerrech­tenorganis­atie tegen CNN.

³'eze inIormatie krijgen we eindelijk Sas na veront waardiging over het Ieit dat oXders nog steeds niet ge vonden kXnnen worden, en nadat het onderwerS aan bod kwam in een verkiezing­sde bat. 'eze inIormatie hadden we al lang gekregen moeten hebben. 0instens een jaar geleden.”

'e 9erenigde Staten begon nen in het voorjaar met het beleidsmat­ig schei den van migranteng­ezinnen. 1adat er alom schande was gesSroken over beelden van hXilende kinderen in kooien, besloot de regering de Srak tijken na zes weken weer te staken, behalve in gevallen waarin de oXders µeen risico¶ voor hXn kinderen vormden. $ankomend Sresident -oe %iden noemde het beleid van de regering 7rXmS µmis dadig¶ in een van de verkie zingsdebat­ten met Sresident 'onald 7rXmS. %iden heeIt belooId dat hij met een Sre sidentieel decreet een werk groeS zal samenstell­en om de migrantenk­inderen zo snel mogelijk weer met hXn oX ders te herenigen. (NU)

 ??  ?? Twee deelnemers aan een demonstrat­ie tegen het immigratie­beleid van de regering-Trump in
Los Angeles. (Foto: AD)
Twee deelnemers aan een demonstrat­ie tegen het immigratie­beleid van de regering-Trump in Los Angeles. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname