Times of Suriname

“Surinamers zijn en blijven varkens”

-

PARAMARIBO – “Surinamers zijn en blijven varkens door het steeds illegaal dumpen van vuil”, zegt Gillion Wielzen, hoofd van de afdeling Milieu Politie. Hij vertelt dat het aantal klachten over personen die illegaal vuil dumpen, steeds blijft toenemen. Hij is er zeer gebelgd over, dat ondanks het feit dat er zoveel voorlichti­ng wordt gegeven die de mensen bewust moeten maken over de effecten van het illegaal dumpen van vuil, er toch personen zijn die zich hieraan schuldig maken.

Volgens Wielzen krijgt de afdeling minimaal tien klachten per dag binnen, maar als de personen worden aangeschre­ven over hun gedrag, ontkennen ze ook niet dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan het illegaal dumpen van vuil. Het afdelingsh­oofd vertelt dat alle klachten serieus worden genomen. Er wordt dan ook gestart met een onderzoek. Steeds weer komen er nieuwe locaties bij waar personen hun vuil illegaal dumpen. Zo is gebleken dat vooral in Paramaribo­Noord de mensen hun vuil dumpen aan de Schmeltzwe­g, Kleinestra­at, delen van Tourtonne, de Bakistraat en de Iduweg.

Naar zeggen van Wielzen worden de mensen opgespoord, waarna zij worden aangeschre­ven en op de bon geslingerd. Hierbij krijgen zij een boete van SRD 500. In de meeste gevallen betalen de overtreder­s de boete ter plaatse. Naast het beboeten van de milieuover­treders, worden ze aangezegd het vuil op te ruimen. “Een ander probleem dat we nu krijgen, is dat de mensen misbruik maken van zwervers om hen tegen een kleine vergoeding het vuil illegaal te laten dumpen.”

Voorts heeft de afdeling al gesprekken gevoerd met minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, en hem voorstelle­n gedaan om de boete te verhogen naar SRD 1000. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname