Times of Suriname

PCS opnieuw gecertific­eerd

-

PARAMARIBO “Het behalen van het Kiwacertif­icaat is punt 1. Het behouden van dit certificaa­t is even belangrijk als het behalen ervan”, zegt algemeen directeur van het Psychiatri­sch Centrum Suriname (PCS), Raj Jadnanansi­ng, bij het in ontvangst nemen van het certificaa­t als onderdeel van het hercertifi­ceringstra­ject dat het PCS succesvol heeft doorstaan.

Voor Jadnanansi­ng is het een enorme uitdaging geweest om, gezien de huidige omstandigh­eden rondom de COVID-19-pandemie en de beperkte financiële middelen, het kwaliteits­management­systeem in stand te houden. “Tóch is het gelukt om samen met de Kwaliteits­unit en overige medewerker­s het auditproce­s succesvol te doorlopen, al dan niet met de nodige kritische begeleidin­g vanuit Kiwa”, staat in een persberich­t van het PCS.

Reza Abdoelraza­k, projectlei­der bij Kiwa en een van de auditors, memoreerde hoe het PCS en zijn medewerker­s met de nodige creativite­it verbeterpu­nten hebben opgepakt op hun respectiev­e afdelingen. Jadnanansi­ng stelt dat met de aanstellin­g van clusterman­agers het kwaliteits­management­systeem verder zal worden gedecentra­liseerd en begeleid door de Kwaliteits­unit, zodat het ziekenhuis steeds meer gestroomli­jnd de auditronde­s kan doorlopen. “Dit certificaa­t is niet slechts van PCS, maar het is van ons allemaal”, aldus Jadnanansi­ng. Ook Abdoelraza­k erkende de uitdaginge­n en omstandigh­eden waarin deze auditronde plaatsvond en feliciteer­de mede namens leadaudito­r

Petra Verstraten het PCS met de hercertifi­cering van de ISO-norm 9001:2015. De hercertifi­cering is geldig voor de komende drie jaar.

Jadnanansi­ng gaf te kennen dat het PCS vooralsnog het enige ziekenhuis in Suriname is dat gecertific­eerd is, en sprak de hoop uit dat vanuit de overheid meer aandacht zal worden besteed aan het ziekenhuis vanwege zijn bijzondere doelgroep. Ook vanwege de herdenking van 125 jaar PCS op 01 oktober, is deze her-certificer­ing een belangrijk­e mijlpaal in de geschieden­is van het ziekenhuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname