Times of Suriname

Aantal coronageva­llen verder toegenomen: 6577 nieuwe besmetting­en

-

BILTHOVEN - Het aantal nieuwe coronageva­llen is zaterdag opnieuw toegenomen. 6577 positieve coronatest­en werden zaterdag geregistre­erd bij het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM), 656 meer dan vrijdag. Toen waren het er 5921 (na correctie) en donderdag 5634.

Het aantal

sterfgeval­len aan corona steeg afgelopen etmaal met 39. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, tussen een sterfgeval en de registrati­e kan enige tijd verstrijke­n. Het RIVM meldde vrijdag het overlijden van 58 coronapati­enten.

De afgelopen week raakten bijna 37.300 mensen besmet, ruim 3000 minder dan de week

advertenti­e ervoor. Sinds het begin van de uitbraak dit voorjaar zijn er 9662 mensen besmet geraakt en aan corona overleden. In die periode zijn meer dan 550.000 mensen in Nederland positief getest. De regio Utrecht telde in het afgelopen etmaal de meeste positieve tests, in totaal 634. In Midden- en WestBraban­t turfde het RIVM 526 nieuwe gevallen, gevolgd door regio Haaglanden (436). Ook in Amsterdam-Amstelland (433) en Brabant-Noord (423) werden relatief veel nieuwe besmetting­en vastgestel­d. Het aantal coronapati­ënten in Nederlands­e ziekenhuiz­en is zaterdag iets gedaald. In totaal behandelen de ziekenhuiz­en nu 1602 coronapati­ënten. Dat zijn er 23 minder dan vrijdag, meldt het Landelijk Coördinati­ecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van de opgenomen patiënten met Covid-19 liggen er 472 op de intensivec­areafdelin­gen, één minder dan de voorgaande dag. Op de verpleegaf­delingen nam het aantal coronapati­ënten af met 22 tot 1130. Door de aanhoudend­e drukte werden in het afgelopen etmaal 12 patienten overgebrac­ht naar ziekenhuiz­en in andere regio s, onder wie één ic-patiënt.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname