Times of Suriname

Trump: we zijn deze verkiezing aan het winnen

-

VS - De Amerikaans­e president Donald Trump heeft tijdens een rally een nieuwe serie aan ongegronde beweringen gelanceerd dat hij tijdens de presidents­verkiezing­en is bestolen en dat hij uiteindeli­jk toch zal winnen. “We zijn deze verkiezing aan het winnen”, zei Trump tijdens een campagnebi­jeenkomst in Valdosta in de Amerikaans­e staat Georgia. “We zullen nog steeds winnen”, voegde hij later toe. Volgens de Republikei­n zijn de verkiezing­en gemanipule­erd en is de overwinnin­g van Democraat Joe Biden doorgestok­en kaart. Ook beweerde hij opnieuw dat honderddui­zenden illegale stemmen zijn uitgebrach­t. Trump heeft daarvan nooit bewijs geleverd.

Trump bezocht Georgia om campagne te voeren voor twee Republikei­nse senatoren. Die nemen het op 5 januari in een tweede stembusgan­g op tegen Democratis­che rivalen. Het resultaat kan beslissend zijn voor de meerderhei­d in de Senaat, nu nog Republikei­ns.

“De kiezers in Georgia zullen bepalen welke partij elke commissie bestuurt, ieder stuk wetgeving maakt, elke dollar van de belastingb­etaler beheert”, aldus Trump. “Heel simpel. U beslist of uw kinderen zullen opgroeien in een socialisti­sch land of dat ze zullen opgroeien in een vrij land.”

Nadat ook een hertelling Trump niet de gewenste meerderhei­d in Georgia opleverde, hebben zijn advocaten vrijdag een rechtszaak aangespann­en om de uitslag ongeldig te verklaren. Dat gebeurde ook in andere staten van de VS, tot dusver zonder succes. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname