Times of Suriname

Inter klimt naar tweede plek

- Achraf Hakimi van Internazio­nale wordt getackeld door een opponent. (Foto: Goal)

VOETBAL - Internazio­nale heeft zaterdag de tweede plek in de Serie A heroverd. Het team van trainer Antonio Conte was met 3-1 te sterk voor Bologna. Inter heeft nu een punt meer dan Juventus, 21 om 20, maar tegelijker­tijd drie punten minder dan stadsgenoo­t AC Milan.

Na een kwartier spelen nam Inter, met Stefan de Vrij in de basis, al de leiding. Romelu Lukaku kon een voorzet vanaf links van Ivan Perisic niet verzilvere­n in de doelmond, maar in de rebound werkte de Belg de bal alsnog achter Lukasz Skorupski: 1-0. Het was voor Lukaku zijn vijfde treffer in zijn laatste vier officiële duels als basiskrach­t voor i Nerazzurri.

Bologna, waar Stefano Denswil en Mitchell Dijks door blessurele­ed ontbraken, probeerde via pogingen van Musa Barrow en Jerdy Schouten terug in de wedstrijd te komen, maar zonder resultaat. Vlak voor de onderbreki­ng viel de tweede treffer van Inter. Na een heerlijke bal van Marcelo Brozovic over de defensie van Bologna ontsnapte Hakimi aan de buitenspel­val en schoot hij de bal laag in de linkerhoek achter Skorupski: 2-0.

Inter was na rust enkele malen dicht bij de 3-0, maar het was juist Bologna dat na 66 minuten spelen tot scoren kwam. Roberto Soriano kon een pass van Rodrigo Palacio niet verzilvere­n, maar Emanuel Vignato schoot van dichtbij binnen: 2-1. Drie minuten later volgde de tweede treffer van Hakimi van de avond: hij sneed vanaf rechts naar binnen en schoot de bal diagonaal in de linkerhoek. Dat was ook de eindstand in het Giuseppe Meazza. (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname