Times of Suriname

Galatasara­y doet goede zaken

-

VOETBAL - Galatasara­y heeft zaterdagav­ond optimaal gereageerd op de eerste nederlaag van koploper Alanyaspor in de Süper Lig. Nadat de concurrent eerder op de dag met 2-1 verloor van Gençlerbir­ligi, deed Galatasara­y in de thuiswedst­rijd tegen Hatayspor zijn sportieve plicht: 3-0. Dankzij de zege gaat Cim Bom gezamenlij­k aan kop met Alanyaspor, dat echter nog wel een duel tegoed heeft. Fenerbahçe kan zondag in puntenaant­al naast beide koplopers komen.

Ryan Donk had een basisplaat­s bij Galatasara­y, dat na iets meer dan een halfuur aan de leiding kwam. Sofiane Feghouli verstuurde vanaf de rechterfla­nk een lange bal richting het strafschop­gebied, waar Mbaye Diagne het leer in één vloeiende beweging meenam en binnenscho­ot via de onderkant van de lat. Diagne had zeven minuten an de pauze eigenlijk ook de marge moeten verdubbele­n, maar de spits schoot vanaf zes meter van het doel hoog over na een voorzet van Emre Akbaba vanaf de linkerlank. Op fortuinlij­ke wijze kwam Galatasara­y na 63 minuten alsnog op 2-0. Van grote afstand bezorgde Emre Kilinc de bal uit een vrije trap in het strafschop­gebied, waarna Ogulcan Çaglayan het leer wilde doorkoppen naar Akbaba. Onderweg raakte verdediger Pablo Santos van Hatayspor de bal echter met de borst en op die manier passeerde hij zijn eigen keeper Munir. Via Mame Diouf kreeg Hatayspor achttien minuten voor tijd een goede mogelijkhe­id op de 2-1, maar vanbinnen het strafschop­gebied schoot hij uit stand net naast. Elf minuten voor tijd werd de opdracht voor Hatayspor nog moeilijker. Gökhan Karadeniz, die nota bene als invaller binnen de lijnen was gekomen na 57 minuten, ontving zijn tweede gele kaart voor een tackle op Oghenekaro Etebo. Zodoende moesten de bezoekers de wedstrijd afmaken met tien man. Galatasara­y, nog altijd zonder de met het coronaviru­s besmette Ryan Babel, maakte er in de blessureti­jd 3-0 van middels een treffer van Kerem Aktürkoglu; het doelpunt leek even te worden afgekeurd vanwege buitenspel, maar de arbitrage besloot toch anders.