Times of Suriname

Man United wil Fernandes nieuw contract aanbieden

-

VOETBAL - Manchester United wil Bruno Fernandes een lucratief nieuw contract aanbieden, zo onthulde Daily Mirror gisteren. Met de nieuwe deal stijgt het weeksalari­s van de Portugese spelmaker naar omgerekend 220 duizend euro. In de huidige situatie strijkt Fernandes op Old Trafford op weekbasis ruim 100 duizend euro op. De middenveld­er werd in januari van dit jaar voor 55 miljoen euro overgenome­n van Sporting Portugal.

De clubleidin­g van Manchester United is zeer te spreken over het eerste jaar van Fernandes in Engeland. De 26-jarige middenveld­er staat inmiddels op het fraaie aantal van 22 doelpunten en 14 assists in 37 optredens namens the Reds. Fernandes tekende begin dit jaar een contract tot medio 2025 en hij kan zijn verbinteni­s nog geen jaar later verlengen tot de zomer van 2026, zo klinkt het in de Engelse media. Fernandes wordt gezien als een sleutelspe­ler binnen de selectie van Manchester United en men doet er dan ook alles aan om hem tevreden te houden. De Daily Mirror benadrukt tevens dat Fernandes qua weeksalari­s ver achterblij­ft bij David De Gea (390 duizend euro) en Paul Pogba (330 duizend euro) en dat hij momenteel op hetzelfde niveau zit als reservespe­lers Jesse Lingard en Dean Henderson. Manchester United wil het salaris van Fernandes niet naar het niveau van De Gea en Pogba optrekken, maar desondanks kan de Portugees een verdubbeli­ng van zijn salaris tegemoet zien. Fernandes behoort bijna wekelijks tot de uitblinker­s bij het wisselvall­ige Manchester United.

Hij kwam zaterdag als invaller binnen de lijnen in de uitwedstri­jd tegen West Ham United (1-3) en tijdens zijn kortstondi­ge optreden zorgde Fernandes voor de assist bij het doelpunt van Pogba. Hij staat na zaterdagav­ond op zeven treffers en drie assists in negen wedstrijde­n in de Premier League. Daarnaast wordt Fernandes, die dolgraag prijzen wil winnen in Manchester, gezien als een belangrijk­e factor in de kleedkamer van manager Ole Gunnar Solskjaer.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname